„Jau paskyrėme (laiką) savo kalendoriuje 20–30-čiai porų – ir danų, ir užsieniečių. Pirmąją iš trijų dienų pradėsime nuo trijų rusų gėjų santuokų“, – sakė už renginį atsakingas vadybininkas Flemmingas Otto.

Šiemet Danijoje minimos 25-osios tos pačios lyties asmenų porų civilinių partnerysčių metinės. Ši šalis pirmoji pasaulyje leido tokias partnerystes.

Ne paslaptis, kad „Eurovizijos“ dainų konkursas privilios į Kopenhagą daug žmonių iš gėjų bendruomenės, o pernai Danijoje buvo priimtas naujas įstatymas, pagal kurį mums lengviau tuoktis su tos pačios lyties užsieniečiais“, – sakė F. Otto.

Tai jau trečias kartas, kai Danija rengia šį konkursą, kuris turi daug gerbėjų gėjų bendruomenėje ir kurio moto šiemet yra „Prisidėk prie mūsų“.

„Norėtume paremti įvairovę ir atvirumą, kuriuos turime Danijoje. Laukiame, kol galėsime sutuokti visas laimingas poras, ir esu įsitikinęs, kad turėsime daug darbo“, – sakė F. Otto.

„Eurovizijos“ konkursas, kuris būna rodomas visame pasaulyje ir kuriame savo karjeras pradėjo tokie garsūs muzikantai kaip ABBA, įvyks senojoje Kopenhagos laivų statykloje „B&W Halls“, kuri iki uždarymo 1996 metais buvo didžiausia darbovietė Danijoje.

Šou ves danų aktorius Pilou Asbaekas, kuris pasauliui žinomas iš danų serialo „Borgenas“.

Kopenhagos municipalitetas poras tuoks gegužės 7, 8 ir 10 dienomis, trijose populiariose miesto vietose.

59-tasis Eurovizijos konkursas vyks gegužės 6–10 dienomis „B&W-Hallerne“ pramogų arenoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)