Valandų valandos praleistos įrašų studijoje ir repeticijų maratonas – tai jau tapo Vilijos kasdienybę. Šeštadienio vakarą LRT žiūrovams ji kartu su kitais scenos kolegomis surengė palaikymo koncertą „Būkime kartu“.

„Artimiausius kelis mėnesius vienintelis mano gyvenimo tikslas – gerai pasirodyti Didžiojoje „Eurovizijoje“. Stengiuosi susikaupti ir visą savo energiją projektuoti būtent ten. Žinoma, prieš tai reikia surengti puikų palaikymo koncertą, kad nuvykus į Daniją galėtume sau leisti įsigyti kuo daugiau specialiųjų efektų“, - prieš filmavimą sakė Vilija.

Šeštadienį tiesioginio eterio metu žiūrovai išgirdo apie 15 kūrinių, kuriuos Vilija atliko solo arba su kitais muzikos pasaulio atstovais. Per palaikymo koncertą scenoje pasirodė Jurga Šeduikytė, Sasha Song, Ramūnas Rudokas, Marius Jampolskis, „Pop Ladies“. 

Savo dainomis palaikyti Lietuvos atstovę pažadėjo ir Egidijus Dragūnas-Selas. Jis Vilijai asmeniškai pažadėjo, kad atvyks į šeštadienio koncertą. Grupės "Sel" lyderio pasirodymas buvo įtrauktas į repeticijų grafiką, tačiau nei repeticijoje, nei pačiame koncerte jis nepasirodė. Nors organizatoriai jo laukė iki paskutinės minutės.
Koncerto dalyvių pasirodymų eiliškumas

Pirmasis „Eurovizijos“ palaikymo akciją surengęs atlikėjas Sasha Song prieš keletą metų surinko per 80 tūkst. litų. Panašią sumą Lietuvos žmonės paaukojo ir Donatui Montvydui. Andrius Pojavis paramos koncerte surinko 31 tūkst. litų. V. Matačiūnaitė savo pasiruošimui "Eurovizijoje" surinko per 48 tūkst. litų.

„Labai tikiu, kad žmonės Vilijai taip pat padės. Mes atstovaujame Lietuvai, ne sau. Manau, kad tai yra visų mūsų atsakomybė. Mes visi turime padėti atlikėjui, kuris važiuoja į „Euroviziją“, - DELFI sakė Sasha Song. - Šis konkursas yra toks neprognozuojamas. Man jau dabar baisu už ją. Labai jaudinuosi ir palaikau Viliją. Ji yra nuoširdi ir tikriausia iš visų pasirodžiusių dalyvių. Nuoširdumas jai konkurse tikrai padės.“

Paramos koncerte dainavusi J. Šeduikytė neabejoja, kad Lietuvai šis konkursas yra svarbus. „Ir netgi tie, kurie į „Euroviziją“ žiūri skeptiškai, vis tiek žiūri ir domisi, - pastebi atlikėja. - Aš noriu, kad Vilijai pasisektų. Todėl esu čia, nes žinau, kad finansinė parama yra labai svarbi, jei nori kažką padaryti. Vilija yra labai smagi, todėl manau, kad vidinis šarmas nugalės.“

DELFI kalbintos „Pop Ladies“ narės sakė tikinčios Vilijos sėkme. „Tai yra mūsų kolegė ir visai nesvarbu, kad mes šiame konkurse su ja prieš tai varžėmės su ja dėl pergalės „Eurovizijoje“. Linkime jai didžiausios sėkmės. Mes ja tikime. Ji labai šarmingas ir įdomus žmogus. Manau, kad viskas bus gerai“, - teigė Liepa Mondeikaitė.

Jai antrino ir Natalija Bunkė. „Kaip galima netikėti ir nepalaikyti? Kitais metais galbūt mums patiems reikės prašyti paramos. Visi Lietuvos žmonės turėtų tikėti, palaikyti, nesmerkti, gerbti tą žmogų, kuris stengiasi ir aukoja savo laiką bei pinigus. Juk visas pasiruošimas „Eurovizijai“ krenta ant atlikėjo pečių. Todėl labai džiaugiuosi, kad Lietuvos žmonės palaiko savo atstovą“, - sakė N. Bunkė.

Koncerto metu scenoje pasirodė ne tik atlikėjai. Būrėja Vaiva Budraitytė taip pat tarė savo žodį. Ji V. Matačiūnaitei Danijoje prognozavo sėkmę - Lietuvos atstovė turėtų patekti į finalą ir užimti dešimtą vietą.

Koncerto repeticijos akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (480)