Konferencijos dalyviai atskleidė, kokio minimalaus biudžeto reikės pasiruošimui į didžiausią dainų konkursą Europoje, aptarė galimą pasirodymo Kopenhagoje viziją bei kitus šiuo metu ramybės „Eurovizijos“ gerbėjams neduodančius klausimus.

Pasiruošti padės M. Tyla

M. Tyla su komanda „Eurovizijos“ atstovo pasiruošimu dainų konkursui rūpinsis jau trečiąjį kartą. „Aš labai tikiuosi dar aukštesnio rezultato negu buvo pastaruosius du metus. Papulti į finalą labai sunku, o mes jau papuolėme du kartus. Ši užduotis yra mūsų minimalus planas. Tikiuosi, kad būsime aukštai“, - kalbėjo prodiuseris.

Kol kas dar nėra aišku, kam bus patikėtas Lietuvos atstovės stilius. Kaip juokavo M. Tyla, „gal ją rengs Juozas Statkevičius, o gal Dolce ir Gabbana“.

Tam, kad visa komanda galėtų dirbti efektyviai ir kokybiškai pasiruoštų konkursui, anot M. Tylos reikia bent 100 000 litų. Kaip teigė pašnekovas, mažiausias Lietuvos „eurovizinis“ biudžetas siekė 30 000 litų, didžiausias – daugiau nei 300 000.

Pusfinalyje tikisi neatsidurti po reklamos

„Vilija yra konkretus, užsispyręs žmogus, dirbantis ir darbingas. Jos įkalbinėti anksčiau atsikelti ir parepetuoti tikrai nereikės. Esu dėl to ramus“, – sakė LRT prodiuseris A. Giržadas.

Burtai lėmė, kad Vilija pasirodys antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, pirmojoje jo dalyje. A. Giržadas kalbėjo, kad jame svarbu neatsidurti po reklamos. „Daina be eurovizinio štampo pretenduoja būti pačia pirma antrajame pusfinalyje. Arba skirs mums kokią nors vietą, kur daina išsiskirs. Žinant jų logiką, galime atsidurti tarp dviejų lyriškesnių dainų. Manau, kad daina neliks nepastebėta.“

Nori pasirodyti tik su Š. Kirdeikiu

Remdamasi dainos koncepcija, Vilija norėtų scenoje pasirodyti tik su choreografu Šarūnu Kirdeikiu. Per kelis nacionalinių atrankų mėnesius jis jau spėjo tapti neatsiejama pasirodymo dalimi.

Dainininkė savo pasirodyme norėtų išryškinti tik pritariančiųjų vokalistų vaidmenį. Jai pritarė ir A. Giržadas: „Taip galima viską išrodyti nieko neprarandant, išlaikant dėmesį į atlikėją ir dainą“.

„Nesitikėjau tokio didelio dėmesio. Atsakymai kartojasi. Kartais atsibosta. Bet tai pasiruošimas prieš „Euroviziją“. Sieksime pirmos vietos, o tam, kad pasiektume pirmą vietą, reikia daug dirbti“, - lakoniškai susirinkusiems žurnalistams apie užgriuvusį populiarumą po nacionalinės atrankos kalbėjo Vilija. 

Vyks paramos koncertas

Kovo 15 dieną vyks „Eurovizijos“ atstovės palaikymo koncertas, kuris bus jos pirmasis solinis koncertas televizijoje. „Tai nėra paramos ir pagalbos koncertas“, - pabrėžė M. Tyla.

„Galime remtis patirtimi. Anksčiau pavyko surinkti po 80 000 litų. A. Pojaviui pavyko surinkti tik 30 000 litų. Pinigų kiekis išreiškia meilę atlikėjui“, - į klausimą apie ankstesnių paramos koncertų sėkmę atsakė M. Tyla.

Pirmoji Vilijos repeticija Danijos sostinėje vyks balandžio 29 dieną. Kaip sakė LRT atstovas, jau vyksta aktyvus susirašinėjimas su konkurso rengėjais, kalbama apie lūkesčius bei derinamos pasirodymo detalės.

Kaip planuojama, Vilija vyks į „mažąją „Euroviziją“ Amsterdame. Taip pat planuojama vykti į Rygą bei Londoną. Į Nyderlandus Lietuvos atstovai vyktų jau ne pirmus metus.

A. Giržado paraginta moteris prekybos centre uždainavo posmelį iš savo dainos.

Konferencijos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (406)