Vyksta nugalėti

Pasibaigus nacionalinei atrankai LRT televizijoje surengta spaudos konferencija. Jos pradžioje Vilijai iš laimės drebėjo rankos.

„Su manimi vyks labai daug draugų, kurie buvo nusprendę vykti ir taip. Draugai mane myli, mes jau nuomavomės kemperius palaikyti Mios“, – į klausimą, ar kartu vyks jos vaikinas, atsakė Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“.

Dainininkė atviravo, kad Kopenhagoje tikisi geriausio: „Yra tik viena vieta nugalėti – tai pirma. Visos kitos yra paskutinės ir nieko vertos. Mes nebūsim išimtis, mes važiuojame nugalėti.“

Vilija norėtų į Euroviziją pasiimti ir choreografą Šarūną Kirdeikį. Mergina atskleidė su šokėju bendradarbiaujanti jau aštuonerius metus.

Nacionalinių atrankų vedėjas Arūnas Valinskas Vilijai linkėjo geriausios kloties ir penkių baladžių prieš jos pasirodymą.

Mergina spaudos konferencijos metu pasakojo nesitikėjusi laimėti iki paskutinės minutės, kol nepamatė galutinės žiūrovų balsų ir komisijos balų lentelės.

Didžiuosius planus Vilija susidėlios vėliau. Kol kas nėra aišku, kaip dainą atlikėja reklamuos užsienyje. Kol kas žinoma tiek, kad iki „Eurovizijos“ Vilija lankysis Rygoje ir Amsterdame.

Paklausta, ar po nacionalinio finalo liks Lietuvoje, Vilija atsakė, kad iki gegužės mėnesio „tikrai taip“.

Nugalėtojos spaudos konferencija:

Vertino ir užsienio komisija

Dalyvių pasirodymus šeštadienio vakarą vertino specialiai iš užsienio atvykusi komisija: Brandonas Stone’as iš Vokietijos, Valerijus Prosvirovas iš Rusijos ir švedė Liselott Björk. Taip pat tarp komisijos narių šeštadienio vakarą buvo ir muzikos prodiuseris L. Lučiūnas bei profesorė Sigutė Stonytė.

Lietuvos nacionalinės atrankos finalininkai šį vakarą ne tik pristatė savąsias dainos „Attention“ versijas, bet ir parodė dar po vieną muzikinį numerį, kuris užsienio komisijos nariams dar kartą leido
įvertinti dalyvių vokalines galimybes.

Pasirodymą surengė Šveicarijai tarptautiniame "Eurovizijos" dainų konkurse atstovausiantis atlikėjas Sebalter. Vaikinų trio pristatė dainą „Hunter of stars“.

Tiesa, dėl įvykių Ukrainoje transliacija prasidėjo pusvalandžiu vėliau nei buvo planuota. Bene svarbiausias metų koncertas LRT eteryje prasidėjo bendra finalininkų daina. Jie atliko pernai Danijai pergalę atnešusia dainą „Only Teardrops“.

Po prisistatymo kūrinių pirmavo Vilija

„Tai, kad esu viena iš trijų atlikėjų Lietuvoje man reiškia labai daug. Tuo galiu didžiuotis. Tikrai negyvenau nė vienu projektu taip, kaip gyvenau šiuo, – prieš pasirodymą sakė Mia. – Tai yra pirmas ir paskutinis mano kartas. Savęs atidaviau labai daug. Gyvenau kaip sportininkė. Jokių vakarėlių. Jokių draugų. Antrą kartą aš tikrai nesiryžčiau. Tikrai ne.“

Po bendro atlikėjų numerio scenoje pirmoji pasirodė Mia. Akompanuojant Deivydui Zvonkui ji sudainavo antroje vietoje praėjusį sekmadienį likusios dainos „Take a Look at Me Now“ interpretaciją roko stiliumi. Raudona, žeme siekiančia suknele pasipuošusi Mia dainą atliko įsitaisiusi ant fortepijono.

„Labai neblogas įspūdis. Nėra lengva dainuoti pritariant tik fortepijonui. Pritrūkau intymesnės interpretacijos. Stabilus, profesionalus pasirodymas“, – sakė profesorė Sigutė Stonytė.

B. Stone'ui Mios pasirodymas taip pat paliko teigiamą įspūdį: „Džiaugiuosi kiekviena tavo dainavimo sekunde. Labai svarbu, kad dainininkas turėtų sielą. Tu ją turi“.

V. Baumila atskleidė, kad jam šis konkursas pasirodė sunkus: „Tu esi artistas, o artistui reikia sunkumų. reikia iššūkių. Tai žavi kažkuo.“

Vaidas Baumila prisistatė su daina „Ordinary People“. „Labai žaviai nuskambėjo jums artima daina. Liūdina, kad vėl tradiciškai ir be netikėtumo“, – kalbėjo S. Stonytė.Viešnia iš Švedijos gyrė Vaidą už nuoširdų dainavimą ir sakė, jog Vaidą atskirtų išgirdusi daugybę kitų atlikėjų.

„Jeigu mane išrinksite, aš taip pat stipriai savo kerziniais batais trepsėsiu ir Kopenhagoje“, – prieš atlikdama prisistatymo kūrinį „I Was Here“ juokavo V. Matačiūnaitė.

Po prisistatymo kūrinių pirmąja vieta džiaugiasi Vilija, antroje vietoje atsidūrė Mia, o paskutinysis liko Vaidas.
„Eurovizinių“ dainų turą pradėjo Mia

Pirmąją dainą, kuri skambės „Eurovizijoje“, scenoje atliko Mia, padedama trijų kostiumuotų šokėjų. S. Stonytei abejonių dėl Mios galimybių vykti į Kopenhagą nekilo. L. Lučiūnas antrino profesorei: „Mia darosi neabejinga šitai dainai“.

L. Lučiūnas po V. Baumilos dainos retro stiliaus interpretacijos liko nustebęs, bet pridūrė, kad tai nėra J, Timberlake'o rinkimai. Atlikėjais juokais paklausė: Kas jis toks?.

Tas svinguojantis ritmas... Atrodo, kad čia jūsų daina, – nedaugžodžiavo S. Stonytė.Tai buvo labai netikėta. Buvo jėga. Tai, ką girdėjau gyvai, labai skyrėsi nuo to, ką mačiau per televiziją, – sakė B. Stone'as.

Kaip ir visuomet Vilijai atliekant jos kurtą dainą, scenoje idėją išpildyti padėjo šokėjas Šarūnas Kirdeikis. Pasipuošusi juodu balerinos sijonu, atlikėja scenoje demonstravo patobulėjusią choreografiją.

„Vilija labai gerai žino šios dainos tekstą ir išgyvena kiekvieną žodį. Vilija, geras pasirodymas. Ir choreografija buvo puiki“, – įvertino L. Lučiūnas. L. Bjork sakė, kad Vilija šį vakarą labai įtikinanti. „Jeigu būsi išrinkta vykti į Daniją, sulauksi labai daug dėmesio. Kai atlieki šią dainą, jaučiasi, kad ji tavo“, – sakė populiarių Švedijos projektų rengėja.

Komisijos favorite tapo V. Matačiūnaitė

Nuskambėjus visoms „eurovizinės“ dainos versijoms, savo balus išdalijo komisija. Jų nuomone, į Kopenhagą verčiausia vykti yra Vilija Matačiūnaitė.

Komisijos balsai pasiskirstė tokia tvarka:

Valerijus Prosvirovas:
3 – Mia
2 – V. Matačiūnaitė
1 – V. Baumila

Brandonas Stone'as:
3 – Mia
2 – V. Matačiūnaitė
1 – V. Baumila

Liselott Bjork:
3 – V. Matačiūnaitė
2 – Mia
1 – V. Baumila

Lauras Lučiūnas:
3 – V. Matačiūnaitė
2 – Mia
1 – V. Baumila

Sigutė Stonytė:
3 – V. Matačiūnaitė
2 – Mia
1 – V. Baumila

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

DELFI primena, kad „eurovizinę“ dainą Lietuva išsirinko praėjusį sekmadienį (šeštadienį „Eurovizijos“ laida buvo nutraukta vos prasidėjusi dėl įvykių Ukrainoje).

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kad trečioje vietoje atsidūrė „It’s All About A Boy“, antroje – „Take a Look at Me Now “, pirmoje – „Attention“.

Žiūrovų simpatijos dainoms pasiskirstė taip: „Attention“ – 2732 balsai, „Take A Look At Me Now“ – 2484 balsai ir „It's All About A Boy“ – 205 balsai. Pavertus balais, tai atitinka 12, 10 ir 8. Analogiškai į balus turėjo būti paversti ir komisijos balsai. Daina „Attention“ iš komisijos gavo 8 balsus, lygius 10 balų, „Take A Look At Me Now“ – 11 balsų (12 balų), „It's All About A Boy“ – 5 balsus (8 balus).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3288)