Nieko nuostabaus, kad pramogų, muzikos, televizijos, teatro žmonės ne visada žino apie rungtis, kurias aptarinėja tiesioginiame eteryje.

Kalnų greitojo nusileidimo rungtį komentavęs aktorius Giedrius Savickas DELFI portalui prisipažino, jog po transliacijos sulaukė ne tik teigiamų atsiliepimų, bet ir kritikos.

„Visada galvodavau, kad komentavimas yra vienas sunkiausių darbų, jei tuo dalyku nesidomi. Aš labai ilgai galėčiau kalbėti apie knygas, teatrą, kiną. Tačiau man buvo labai įdomi sporto pasaulio virtuvė. Nesu profesionalas ir tokio darbo ateityje nedirbsiu, tačiau man tokia patirtis buvo labai įdomi, - pasakojo žiemos sportą ir pats aktyviai propaguojantis G. Savickas. - Aišku, vieniems komentavimas patiko, iš kitų sulaukiau laiškų, kuriuose žmonės buvo pasibaisėję. Įdomiausia tai, kad mūsų šalyje mėgsta komentuoti komentatorių komentarus. Ir dar atsiranda komentatorių, kurie komentuoja komentatorių komentatorių komentatorius, - šypsosi aktorius. - Mes juk komentatorių šalis. Pasirodo, mes visi galime komentuoti.
Linas Ryškus

2014 metų žiemos olimpines žaidynes Sočyje transliuojančios „Lietuvos ryto“ televizijos vadovas Linas Ryškus DELFI portalui tikino, kad idėja pasikviesti žinomus žmones į transliacijas – pasiteisino.

„Šis pasirinkimas pranoko mūsų lūkesčius. Džiaugiuosi, kad tiek žvaigždžių pasirašė mūsų idėjai padaryti olimpiadą ir žiemos sportą artimesnį ir suprantamesnį paprastiems žiūrovams. Pripažinkime, komentatoriai dažnai klysta. Bet netgi užsienio komentatoriai pridaro klaidų. Galima įsivaizduoti, kaip paprasti žmonės yra nutolę nuo žiemos sporto, - pastebi L. Ryškus. - Todėl žymūs žmonės, tarsi atstovaudami patį žiūrovą, klausinėjo komentatorių įvairiausių dalykų. Dauguma jų šias olimpines žaidynes padarė suprantamesnes, o tai ir buvo mūsų tikslas. Nes olimpiada transliuojama ne profesionalams, bet paprastiems žmonėms.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)