„Gerai, kad nežinojau, kas mūsų laukia, nes niekada nebūčiau sėdusi į bobslėjaus rogutes. Kai leidomės buvo toks greitis, kad visą laiką jaučiausi taip, tarsi stipriausias pasaulio žmogus būtų mane skandinęs, o aš iš visų jėgų bandžiusi iškilti į paviršių“, – įspūdžiais dalinosi žurnalistė.

Kartu su Vl. Musvydaite ir dar dviem Latvijos sportininkais bobslėjaus trasą įveikusi G. Martirosianaitė pasakojo, kad tai buvo pačios baisiausios 43 sekundės jos gyvenime. „Profesionalūs bobslėjaus sportininkai turi būti itin geros fizinės būklės, nes kūnas, skriedamas 120 kilometrų per valandą greičiu patiria labai dideles apkrovas. Mes su Vlada, matyt, nesame tokios tvirtos, kaip Latvijos profesionalai, todėl neišvengėme mėlynių ir sutrenkimų. Bobslėjaus federacijos prezidentas negalėjo patikėti, kad mes tokios drąsios ir sakė, kad didžiuojasi mumis“, – šypsojosi G. Martirosianaitė.

Nusileidimo greitį leidžiantis bobslėjaus trasa galima reguliuoti su specialiais rogutėse įmontuotais stabdžiais. Merginos vylėsi, kad patyręs profesionalas bus atsargus, tačiau viskas vyko priešingai. Vietoje to, kad mažintų važiavimo greitį, latvis pasimėgaudamas išmaniuoju telefonu filmavo nusileidimą.

„Įraše galima girdėti mirtiną tylą, neišleidome su Gabriele nei cyptelėjimo, nes paprasčiausiai nebuvo galimybės praverti burnos. Aš rusiškai paklausiau, kaip geriau laikyti galvą, todėl ją palenkiau į priekį. Gabrielė rusiškai nesupranta, todėl jos galva visą laiką daužėsi į rogučių šonus“, – pasakojo Vl. Musvydaitė.

G. Martirosianaitė juokiasi, kad apie šią sporto šaką ji žinojo tik iš filmo apie Jamaikos bobslėjininkus, tačiau dabar visiškai kitaip žiūrės olimpines bobslėjaus transliacijas. „Kai kolegos iš radijo sužinojo, kad išbandžiau bobslėjų, paklausė ar aš esu tokia drąsi, ar tiesiog nežinojau, kas manęs laukia. Matyt, ir taip ir taip! Drąsos man netrūksta, bet kad bus taip baisu – nesitikėjau“, – grįžusi iš Latvijos sakė Gabrielė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)