„Mūsų įtarimai pasitvirtino. Jau kelias savaites mes stebime balsavimo procesą, analizuojame išklotines ir galime pagrįstai teigti, kad balsavimas Martyno Kavaliausko naudai vykdomas nekorektiškai – sistemingai generuojant balsų srautą iš vienai įmonei priklausančių telefono abonentų, kurie yra įjungiami tik balsuoti atrankoje. Pateiksiu tik vieną pavyzdį – praėjusį šeštadienį 50,83% (677 įskaityti balsai) balsų už šį atlikėją gauta iš tai pačiai įmonei priklausančių abonentų su tuo pačiu kodu.

Tuo tarpu už likusius keturis dalyvius iš to paties operatoriaus įskaityti tik 27 balsai. Ši tendencija kartojasi, kai tik komisijos balai būna Martynui Kavaliauskui nepalankūs. Mes kreipėmės į teleoperatorių, kuriam priklauso šie numeriai, ir jis patvirtino mūsų įtarimus“, – sako „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos prodiuseris Audrius Giržadas.

Atrankos rengėjai asmeniškai Martyno Kavaliausko nusižengus taisyklėms nekaltina. Nesąžiningi balsai anuliuoti ir praėjusio šeštadienio nacionalinės atrankos rezultatai perskaičiuoti iš naujo. Martynas Kavaliauskas, kaip mažiausiai balų galutinėje rezultatų lentelėje surinkęs atlikėjas, turi palikti atranką.

Naujienų portalui DELFI susisiekus su M. Kavaliausku, šis atsakė neturintis laiko kalbėti ir nutraukė pokalbį.

Perskaičiavus visus praėjusį šeštadienį įvykusio balsavimo rezultatus, galutinė rezultatų lentelė išsidėsto tokiu būdu:

Vilija Matačiūnaitė - 20
Mia - 19
Monika Linkytė - 19
Vaidas Baumila - 16
Martynas Kavaliauskas - 12

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (576)