Šeštadienį buvo paskelbta, jog atlikėjas, kuris surinko mažiausiai žiūrovų ir komisijos balsų ir turi palikti konkursą, bus paskelbtas pirmadienį. LRT nusprendė patikrinti žiūrovų balsavimo rezultatus ir tik tada deleguoti keturis dalyvius į kitą „Eurovizijos“ etapą.

Laidos metu DELFI skaitytojai galėjo išreikšti savo nuomonę ir balsuoti už jiems labiausiai patinkantį atlikėją. Po laidos balsavimas buvo sustabdytas. Daugiausiai DELFI skaitytojų simpatijų sulaukė Mia (33,9 proc.). Mažiausiai - Monika Linkytė (8,2 proc.)

Po šio šeštadienio komisijos balsai išsidėstė taip:

1. Monika Linkytė
2. Vilija Matačiūnaitė
3. Vaidas Baumila
4. Mia
5. Martynas Kavaliauskas

Žiūrovų balsavimo lentelė atrodo taip:

1. Mia
2. Martynas Kavaliauskas
3. Vilija Matačiūnaitė
4. Vaidas Baumila
5. Monika Linkytė


Pasirodymus vertino vyriškas kvartetas: muzikologas Darius Užkuraitis, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, Vytenis Pauliukaitis ir operos solistas Edmundas Seilius.

Šį šeštadienį V. Baumilos atlikta daina atiteko Miai. Pirmoji į sceną žengusi atlikėja atliko dainą „It's not loo late“. Ilga puošnia suknele pasipuošusi atlikėja dainą atliko akomponuojant gitaromis. „Man šis pasirodymas buvo labai stilingas. Kaip atsvara jūsų grožiui scenoje sėdėjo ilgaplaukis rokeris. Man ši prieštara labai patiko. Pasirodymas taip pat patiko“, - Mią gyrė komisijos narys D. Užkuraitis.
Vilija Pilibaitytė - Mia
Martynui Kavaliauskui teko atlikti „Words apart“. Džiazo ritmais suskambęs kūrinys visiškai nepriminė anksčiau girdėtos versijos, kurią praėjusį savaitgalį atliko M. Linkytė. Pritemdyta scena, solidus dendiškas įvaizdis atlikėjui padėjo pelnyti komisijos simpatijas. „Tos dainos taip keičiasi, kaip moterys“, - juokavo muzikologas D. Užkuraitis ir pridūrė, kad pasirodymas jam tikrai patiko. Jam antrino ir kiti komisijos nariai.
Martynas Kavaliauskas
Vilija šįkart dainavo „Blowing out cobwebs“. Komisija sveikino Viliją sugrįžus ir juokavo, kad praėjusio šeštadienio pasirodymą būtų geriau pamiršti. Atlikėja scenoje pasirodė Vamp stiliaus rūbais.
Vilija Matačiūnaitė
Dažniausiai pagyrų ir komplimentų sulaukiantis V. Baumila komisijos nesužavėjo. „Manęs neveža šitas pasirodymas. Labai atsiprašau. Man šiandien V. Baumila patiko mažiausiai“, - sakė V. Pauliukaitis. Jam antrino ir D. Užkuraitis: „Ši versija man nuobodi. Aš į ją net nebūčiau atkreipęs dėmesio“.
Vaidas Baumila
Itin trumpa suknele pasipuošusi M. Linkytė žiūrovų simpatijas bandė užkariauti daina „You found me“. „Vokalinių problemų tu neturėjai. Bet to, ką girdėjau dainoje „It's all about the boy“, šioje dainoje nebuvo. Ši daina paliko mane abejingu. Daina buvo padaryta „euroviziškai“, bet kažko pritrūko“, - sakė D. Užkuraitis. Tuo tarpu V. Pauliukaitis išsigando, kad Monika jam įvarys infarktą. „Kaip ir teisingai ji viską darė, bet kaip per kokį stiklą. Ir dainavo gražiai, bet nieko neįvyko. Meilė baigėsi, vaikeli. Ir man taip gaila, nes tavo gražus balsas“, - apgailestavo jis.
Monika Linkytė

Antrojo pasirodymo metu Mia surengė mažą spektaklį. Tačiau jos atlikta daina „It's all about the boy“ V. Pauliukaičio nesužavėjo: „Man atrodo, kad tu esi lyrikė. Žinau, kad šoki puikiai, bet šiandien pašokai mažokai. Pirmoji tavo daina man patiko labiau. Galėjai įdėti daugiau charakteringumo“.

M. Kavaliauskas atliko „Take a look at me now“. Lyriška kūrinio versija komisijos buvo sutikta palankiai.

Vilija su daina „Dying“ pasirodė puikiai. Įsitaisiusi ant aukštos kėdės atlikėja surengė lyrišką pasirodymą ir sulaukė itin palankių komisijos gretose sėdinčių vyrų komentarų.

„Išgirdus bent vieną roko dainą, man iš karto pasidarė linksmiau“, - džiaugėsi D. Užkuraitis. Jam antrino ir E. Seilius: „Tikrai geriau nei pirmoji daina, nors ir girdėjos kelios nešvarios viršūnės“.

Laidą pabaigti teko M. Linkytei su aistras kurstančia Mios daina „Let's share the love tonight“. „Jums reikėtų daryti kažką ryškesnio su įvaizdžiu. Negalvojant apie tokius dalykus, jums gali labai daug kainuoti, nes iki superfinalo liko vos kelios savaites. Reikėtų surasti kažkokį „vinį“. Daugiau nėra prie ko prikibti“, - pastebėjo R. Zilnys. Anot D. Užkuraičio, tai gera „eurovizinė“ daina, tačiau tokių yra daug. „Viskas su tavimi gerai, varyk toliau, motin“, - atlikėją ragino V. Pauliukaitis.

Laidos filmavimo akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (996)