„Labai liūdna, kad šiuo metu televizija neturi tabu ir kažką rodo vien dėl reitingų, – apie televiziją prabils garsus šalies režisierius. Jis prisimins, kad jo vaikystėje viskas buvo kitaip. – Mes ėjome pusę žingsnio prieš publiką, auklėjome ją. O dabar praradome orumą ir einame paskui.“

Lietuvos ryto“ televizijos laidoje V. Pauliukaitis televiziją sulygins su voverių banda, besimakaluojančia uždarame rate.

Esminį kartų skirtumą režisierius pastebi ne tik pramogų virtuvės spindesyje. Apie šeimoje pasikeitusias taisykles, įžūlius vaikus ir jiems tarnaujančius tėvus V. Pauliukaitis šnekės su nostalgija, dar pridurdamas, kad šiandien žmonėms trūksta gyvybinės energijos, kuri veržiasi iš vidaus, stumia mus ir verčia kalnus priešakyje.

Niekas nepasiginčys, kad viešoje erdvėje jis yra vadinamas pagyrūnu, tačiau tokios kalbos žinomą režisierių tik nuoširdžiai juokina. „Aš nesigiriu, o džiaugiuosi. Gyvenime bendravau su daug įdomių žmonių“, – neslėps V. Pauliukaitis ir pridurs nors bendravimą labai mėgstantis, šiandien vis dažniau besirenkantis ramybę.

Į gyvenimą su džiaugsmu žiūrintis režisierius atviraus, kad tikėjimas yra svarbus dalykas jo gyvenime, tačiau nuo tradicinio bažnyčios lankymosi jis jau seniai atsiribojęs. „Jeigu noriu pabūti su savo likimu, tam yra gamta, iš jos turime pasiimti energiją“, – šypsosis V. Pauliukaitis ir pridus, kad žmogus pats turi išsivalyti iš vidaus – niekas jam nepadės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)