Likę šeši dalyviai - Mia, Vaidas Baumila, Vilija Matačiūnaitė, Monika Linkytė, Ieva Zasimauskaitė ir Martynas Kavaliauskas - atliko visas „Eurovizijai“ siūlomas dainas (jų galite pasiklausyti čia). Tik šįkart jas atliko skirtingi dainininkai. Dalyvius šioje laidoje vertino Vytenis Pauliukaitis, operos solistai Sigutė Stonytė, Edmundas Seilius, žurnalsitas bei muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. Kiekvienas atliko po du kūrinius. Po šios laidos „Eurovizijos“ konkursą teks palikti dar vienam atlikėjui. 
Vilija Matačiūnaitė

Šioje laidoje neakivaizdžiai konkuravo dvi konkurso divos - Mia ir V. Matačiūnaitė, kurioms teko dainuoti viena kitai parašytus "eurovizinius" kūrinius. Tokiu atlikėjų žingsniu, atrodė, buvo labiau nepatenkinta Vilija. Netgi vedėjas Arūnas Valinskas pastebėjo, jog įpykusi ir kerštaujanti moteris gali netgi dainuoti geriau. 

Moteriška drama prasidėjo tuo, kad Vilija Matačiūnaitė atliko „This Is The Way“, kurį ji sudainavo be ugnelės veide. Kaip ji pati prasitarė A. Valinskui, kitai atlikėjai atidavusi savo kūrinį "Attention" jautėsi taip, lyg iš tėvo būtų atimtas vaikas. Tai pastebėjo ir komisija.

„Man toks vaizdas, kad tai ne jos daina ir ji sėdi ne savo ratuose“, - liūdną atlikėjos veidą pastebėjo E. Seilius.
Vilija Pilibaitytė - Mia

Sutapimas ar ne, bet būtent Mios antruoju kūriniu ir tapo V. Matačiūnaitės sukurtas „Attention“.

„Jei su tokiu nusiteikimu eisi ir į kitus pasirodymus, atrankoje bus tikrai gerai“, - gyrė R. Zilnys. „Vilija, nepyk, bet Mia šią dainą padainavo daug geriau. Man labai patiko, tu šįkart buvai gyva“, - antrino E. Seilius.

Tačiau netrukus Vilija Matačiūnaitė galėjo atsirevančuoti – ji scenoje atliko Miai specialiai prancūzų kompozitorių parašytą dainą „Let's Share This Love Tonight“.

„Jūs atvargot šitą kūrinį, nes vietomis jums tai buvo per aukštai. Atrodė, kad jūs mieliau būtumėte ne čia, o kažkur kitur. Kine, kavinėje, - stebėjosi R. Zilnys. - Matau, kad stengiatės, bet kažkas su jumis yra.“

Beje, atskiros dvikovos vertos ir šių dviejų ryškių atlikėjų suknelės. Tiek Mia, tiek Vilija per antrąją dainą buvo pasipuošusios aptemptomis, koją apnuoginančiomis suknelėmis.

Ieva Zasimauskaitė

Ieva Zasimauskaitė atliko praėjusioje laidoje Vilijos Matačiūnaitės atliktą „eurovizinį“ kūrinį „You Found Me“. E. Seilius liepė „padėkoti“ tiems, kurie davė jai tokį kūrinį. „Tau buvo per žema tonacija, žemose natose tavo balsas „švokštė“. Tu pati galbūt degei tuo kūriniu, bet jis tau neskambėjo“, - sakė operos solistas.

„Man patinka ši klastinga atranka, nes kiekvienas atlikėjas gali įrodyti, ko yra vertas. Ievutei trūko temperamento. Jūs tiesiog paėmėt dainelę ir stengėtės ją padainuoti. Man nepatiko“, - prisipažino V. Pauliukaitis.
Monika Linkytė

Atlikėja Mia pirmiausiai sudainavo „Blowing out Cobwebs“, kurią praėjusį kartą atliko I. Zasimauskaitė.

„Šis kūrinys yra vienas iš „euroviziškiausių“ šioje atrankoje. Tačiau Ievos su Mia nereikėtų lyginti. Manau, kad su šiuo pasirodymu jūs galėtumėte įsiveržti į lyderius. Ypatingai po kelių pastarųjų paslydimų“, - komentavo R. Zilnys.

„Mios balsas intensyvus, jaučiu jame patirtį. Todėl negalite sau leisti tiesiog vaikščioti po sceną. Jūs jau daug ko sau negalite leisti. Prašau dirbti ir rezultatas bus geras“, - sakė S. Stonytė.

„Sudainavo ji gerai. Bet tau reikėtų labiau atsipalaiduoti. Galbūt netgi tavo apranga tave varžė“, - sakė E. Seilius.
Vaidas Baumila

Vaidas Baumila atliko „eurovizinį“ kūrinį „It's Not Too Late“, kuris prieš tai buvo atitekęs Martynui Kavaliauskui.

„Matosi, kad tu esi profesionalas, o prieš tai šią dainą dainavęs – ne. Buvo gražu“, - nedaugžodžiavo E. Seilius. Kiti komisijos nariai taip pat negailėjo komplimentų šiam konkurso dalyviui.

Monikai Linkytei šįkart atiteko nelengva užduotis – praėjusią savaitę geriausiai įvertinta Vaido Baumilos atlikta daina „Words Apart“.

„Manau, kad Monika per jauna tokiam dramatiškam kūriniui. Buvęs kūrinys jums tiko labiau“, - pastebėjo R. Zilnys.

„Atliekant tokią baladę neužtenka vien rėkti. Reikia, kad ji būtų įtaigi. Reikia pagalvoti, kaip galima tą istoriją originaliau ir įdomiau papasakoti“, - ragino V. Pauliukaitis.
Martynas Kavaliauskas

Martynas Kavaliauskas atliko „eurovizijos“ kūrinį „Breakaway“, kurį praėjusį kartą sudainavo M. Linkytė.

„Mane tiesiog sukrėtė tavo paskutinės frazės – tu buvai toks tikras. Ačiū“, - gyrė dalyvį E. Seilius. Jam antrino ir S. Stonytė, gyrusi atlikėją už harmoningą balsą. „Turite galią traukti žmones ir priversti jūsų klausytis“, - sakė operos solistė.

V. Baumila atliko Sashos Song sukurtą dainą „Last Date“, kurią praėjusį kartą atliko atranką jau palikęs Justinas Lapatinskas. Po jo pasirodymo salėje griaudėjo plojimai. Plojo ir į taktą lingavo netgi komisija.

„Mane sužavėjo pats požiūris į dainą. Sarkazmas, lengva šypsena. Prie šios dainos derėjo ir vokalas“, - gyrė S. Stonytė. „Prieš tai, ką girdėjome, buvo nuobodybė baisi. Čia tavo pasirinktas dainos pateikimo variantas?“ - pasiteiravo E. Seilius. „Už tai turėčiau padėkoti Deivydui Zvonkui“, - išdavė Vaidas.

Praėjusioje laidoje Mios sudainuotą kūrinį „Take a Look at Me Now“ atliko M. Linkytė. M. Kavaliauskas antruoju kūriniu pasirinko „Dying“, su kuriuo prieš tai visus pakerėjo V. Baumila. Antroji I. Zasimauskaitei atitekusi „eurovizinė“ daina buvo „It's All About The Boy“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)