Sima savo sutuoktinį Sid Ahmed sutiko atostogaudama Prancūzijoje. Per kartu praleistas keturias valandas mergina suprato, kad Sidas – jos svajonių vyras. Po pažinties Prancūzijoje Sima su Sidu Ahmedu bendraudavo internetu. BTV laidai „Yra kaip yra“ ji pripažins: užteko kelių mėnesių, kad suprastų: šis jausmas – tikras. Vestuvės įvyko Alžyre, nepraėjus nė trims mėnesiams nuo pažinties pradžios. Vestuvių dieną Sima tapo Sido Ahmedo žmona bei priėmė musulmonų tikėjimą.

„Aš nelaikiau peilio prie jos kaklo versdamas ją tapti musulmone. Tik paaiškinau jai Korane parašytas tiesas. Leidau pagalvoti ir apsispręsti. Aiškinau, kodėl musulmonai nevalgo kiaulienos, nevartoja alkoholio. Skatinau ją domėtis šia religija ir šiandien aš didžiuojuosi savo žmona. Mes meldžiamės kartu“, – BTV laidai „Yra kaip yra“ pasakojo Sidas Ahmedas.

Lietuvė Sima viešumoje visuomet ryši musulmonišką galvos apdarą džihabą ir meldžiasi penkis kartus per dieną. Vasarą, paplūdimyje, Sima vietoj įprasto maudymosi kostiumėlio vilki specialų joms skirtą rūbą, kaip ir pridera musulmonei.

Moteris privalo slėpti savo kūną. Arabų vyrams moteris – kaip auksas, todėl jie jas labai saugo. Apnuogintas moters kūnas skirtas tik jos vyrui, o ne visiems. Kai kurios poros matydamos mano žmoną paplūdimyje juokiasi... Tačiau tuomet aš galvoju: vietoj to geriau eik ir aprenk savo žmoną pats, nes visi mato, kaip ji atrodo“, – BTV laidos „Yra kaip yra“ metu pasakojo musulmonas Sidas Ahmedas.

Pora jau kuris laikas Lietuvoje, tad Sid Ahmedą stebina daugelis dalykų. Sima tikina, kad moteris musulmonui kaip karalienė, o europiečiai vyrai moterims niekada nepataikaus. Tuo studijoje giliai suabejojo dainininkė Ingrida Kazlauskaitė. Mergina mokėsi Prancūzijoje ir tikina, kad net daugelis dėstytojų abejodavo europiečių merginų santykiais su musulmonais.

„Ko jau ko, bet niekada neišsižadėsiu savo tikėjimo ir niekas neprivers vilkėti jokios čadros”,- tikino dainininkė I.Kazlauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)