382;iūrovų ir komisijos balsų šį savaitgalį surinko Vilija Matačiūnaitė. Antra liko Mia, trečias Vaidas Baumila, ketvirta - Monika Linkytė, penktos - "Vig Roses", šeštas - Martynas Kavaliauskas.

Deja, bet šeštadienį konkursą palikti teko vienam dalyviui. Mažiausiai komisijos ir žiūrovų balsų surinko Justinas Lapatinskas, kuris šiais metais baigė savo kovą dėl kelialapio į Danijoje vyksiančią tarptautinę „Euroviziją“.

16 kūrinių atrinko nacionalinę atranką rengianti LRT ir prodiuserinės kompanijos „Videometra“ bei „TymDrym“ atstovai, į pagalbą pasitelkę muzikos profesionalus. Pasak organizatorių, atrinktos dainos labiausiai atitinka didžiosios „Eurovizijos“ konkurso standartus. Kūrinių autoriai – ne tik Lietuvos, bet ir kitų Europos šalių – Airijos, Ispanijos, Švedijos – kompozitoriai.

Šiais metais, pasikeitus taisyklėms, LRT televizijos eteryje laidą stebintys žiūrovai savo balsą trumposiomis žinutėmis atiduoda ne už dainą, bet už atlikėją. Tad iškritus dainininkui nebūtinai kris ir jo atliekama daina.

Pasirodymus vertino itin vyriška komisija: V. Pauliukaitis, R. Zilnys, E. Seilius, D. Užkuraitis.

Daina „Take a look at me now“, kurią atliko Mia, komisijos nebuvo įvertinta itin palankiai. Nors vyriškoji komisija negailėjo komplimentų atlikėjai, kai kurie komisijos vertinimai buvo itin kritiški. „Iš š... daro vašką. Mia tu turi toliau eiti ir dainuoti, bet šitą dainą reikia išmesti. Tai artima plagiatui. Man daina primena Selenos Gomez dainą „Come and get it“. Anot E. Seiliaus, nors ji padarė viską, ką galėjo, daina neatskleidžia V. Pilibaitytės-Mios talento.

Savo tikrąją eurovizinę dainą, kurią moteris įrašinėjo Paryžiuje, ji dar pristatys ateityje. Komisija kol kas vertina visas dainas bendrame kontekste.

„Tai ne mano daina“ – jam pritarė Mia.

Mia

Tiesa, moteris neslėpė, kad jaučiasi prastai. Užkulisiuose jai netgi buvo pastatyta lašelinė. „Gripas pagavo, negaluoju. Nieko negaliu padaryti, stengiausi dariau viską, kas geriausiai įmanoma“, - sakė Mia. Moteris pripažino, kad ant scenos šiandien jai buvo išties nelengva.

Muzikologas D. Užkuraitis pagyrė fatališkos moters įvaizdį, kuris yra mėgstamas „Eurovizijos“ žiūrovų, tačiau, pasak jo, daina tikrai nėra pati verčiausia atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“.

R. Zilnys pateikė pasiūlymą, kaip pagerinti situaciją, ir dainos išmetimo idėjai nepritarė. „Aš įsivaizduoju pasirodymą su vaikinu uždarytu narve. Nusivešite Arūną, uždarysite į narvą, uždėsite antkaklį ir pasiimsite rimbą“. A. Valinsko toks pasiūlymas neišgąsdino, nes „narve jis gyvena jau 27 metus“.

„Nuostabu, Arūnai“, – sušuko Mia.

Atlikėja Vilija Matačiūnaitė šiuo metu atostogauja Tailande, todėl jos pasirodymas dainai „Attention“ buvo nufilmuotas iš anksto, o komisija jį vertino pagal vaizdą, matytą ekrane.

R. Zilnys mano, kad tai labai Vilijai tinkama daina bei pagyrė Š. Kirdeikio choreografiją. „Šiek tiek patobulinus net ir šitas pasirodymas patrauktų dėmesį „Eurovizijoje“. E. Seilius priekaištų neturėjo ir sveikino atlikėją su puikiu pasirodymu.

D. Užkuraitis liko sužavėtas V. Matačiūnaitės balsu, daina ir atlikimu. „Nenustebčiau, jei ši daina eitų labai toli“, – sakė muzikologas.

Žiūrovų numylėtinis Martynas Kavaliauskas, praėjusį savaitgalį užėmęs pirmąją vietą, atliko airių kompozitoriaus kūrinį „It's not too late“. D. Užkuraitis teigė, kad šis vaikinas turi daugiau magijos. Kritiką jis visgi nusprendė pasilaikyti sau. V. Pauliukaitis sakė: „dainavai visai pakenčiamai, bet eidamas į sceną privalai žinoti, ką transliuoji visiems“. R. Zilnys irgi neliko sužavėtas daina: „Standartinis aštuntas kūrinys R. Keatingo albume. Daina, kuri ima 17-19 vietą „Eurovizijoje“.
Martynas Kavaliauskas

Ieva Zasimauskaitė sužibėjo itin elegantišku įvaizdžiu – pasipuošė puošnia ilga suknele. Palipėjusi ant kubo ji atliko lyrišką dainą „One“. Komisija gyrė merginos tembrą, tačiau siūlė nestovėti kaip Pirčiupio motinai. R. Zilnys tokį pasirodymą “su 2 metrų 40 centimetrų būtybėmis" scenoje įvertino kaip Avataro sindromą

Vaidui Baumilai eurovizinę dainą „Dying“ parašė Edgaras Lubys. E. Seilius teigė, kad V. Baumilos asmenybėje lietuviai mato Fredį Merkurį.

Monikos Linkytės atliktą dainą „Breakaway“ sukūrė švedų kūrėjai. R. Zilnys po pasirodymo sakė, kad išvydusi save ekrane šį kartą ji greičiausiai neapsidžiaugs. V. Pauliukaitis pasirodymą įvertino prastai: „šiaip sau. Ir vaizdelis, ir tai, ką bandėte padainuoti“.

Kovą toliau taip pat tęsia Justinas Lapatinskas su daina „Last date“. Sasho Song jam sukurta daina pasirodė itin prasta. D. Užkuraitis taip pat pritarė, kad su šiuo kūriniu savęs atrasti neįmanoma. „Metam tą dainą ir imam ką nors kitą“. R. Zilniui kliuvo ir oranžinis Justino kostiumas. Tai nebuvo pats geriausias dainininko pasirodymas atrankoje. „Nepatiko man Justinas ir nepyk ant manęs“, – negailestingai kalbėjo V. Pauliukaitis.

Merginų duetas „VIG Roses“ atliko airių kūrėjų dainą „In the rain“, šis pasirodymas, anot R. Zilnio, „kažkoks bardakas“.V. Pauliukaitis po šio pasirodymo liko nuliūdęs.

Po visų aštuonių dalyvių pasirodymų susumavus Lietuvos komisijos ir Švedijos, Rusijos bei Vokietijos prodiuserių balsus, komisijos lentelė išsidėstė taip:

1-2 Iieva Zasimauskaitė
1-2 Vilija Matačiūnaitė
3-4 Vaidas Baumila,
3-4 Monika Linkytė
5 Martynas Kavaliauskas
6 Mia
7 “Vig Roses“
8 Justinas Lapatinskas

Žiūrovų lentelė išsidėstė taip:

1 Vilija Matačiūnaitė
2 Mia
3 “Vig Roses”
4 Vaidas Baumila
5 Monika Linkytė
6 Martynas Kavaliauskas
7 Ieva Zasimauskaitė
8 Justinas Lapatinskas

Bendra dalyvių balsų lentelė:

1 Vilija Matačiūnaitė
2 Mia
3 Ieva Zasimauskaitė
4 Vaidas Baumila
5 Minika Linkytė
6 “Vis Roses“
7 Martynas Kavaliauskas
8 Justinas Lapatinskas

Laidos filmavimo akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (590)