16 kūrinių atrinko nacionalinę atranką rengianti LRT ir prodiuserinės kompanijos „Videometra“ bei „TymDrym“ atstovai, į pagalbą pasitelkę muzikos profesionalus. Pasak organizatorių, atrinktos dainos labiausiai atitinka didžiosios „Eurovizijos“ konkurso standartus. Kūrinių autoriai – ne tik Lietuvos, bet ir kitų Europos šalių – Airijos, Ispanijos, Švedijos – kompozitoriai.

Šiais metais, pasikeitus taisyklėms, LRT televizijos eteryje laidą stebintys žiūrovai savo balsą trumposiomis žinutėmis atiduoda ne už dainą, bet už atlikėją. Tad iškritus dainininkui nebūtinai kris ir jo atliekama daina.

Pasirodymus vertino itin vyriška komisija: V. Pauliukaitis, R. Zilnys, E. Seilius, D. Užkuraitis.

Daina „Take a look at me now“, kurią atliko Mia, komisijos nebuvo įvertinta itin palankiai. Nors vyriškoji komisija negailėjo komplimentų atlikėjai, kai kurie komisijos vertinimai buvo itin kritiški. „Iš š... daro vašką. Mia tu turi toliau eiti ir dainuoti, bet šitą dainą reikia išmesti. Tai artima plagiatui. Man daina primena Selenos Gomez dainą „Come and get it“. Anot E. Seiliaus, nors ji padarė viską, ką galėjo, daina neatskleidžia V. Pilibaitytės-Mios talento.

Savo tikrąją eurovizinę dainą, kurią moteris įrašinėjo Paryžiuje, ji dar pristatys ateityje. Komisija kol kas vertina visas dainas bendrame kontekste.

„Tai ne mano daina“ – jam pritarė Mia.

Tiesa, moteris neslėpė, kad jaučiasi prastai. Užkulisiuose jai netgi buvo pastatyta lašelinė. „Gripas pagavo, negaluoju. Nieko negaliu padaryti, stengiausi dariau viską, kas geriausiai įmanoma“, - sakė Mia. Moteris pripažino, kad ant scenos šiandien jai buvo išties nelengva.

Muzikologas D. Užkuraitis pagyrė fatališkos moters įvaizdį, kuris yra mėgstamas „Eurovizijos“ žiūrovų, tačiau, pasak jo, daina tikrai nėra pati verčiausia atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“.

R. Zilnys pateikė pasiūlymą, kaip pagerinti situaciją: „Aš įsivaizduoju pasirodymą su vaikinu uždarytu narve. Nusivešite Arūną, uždarysite į narvą, uždėsite antkaklį ir pasiimsite rimbą“.

A. Valinsko toks pasiūlymas neišgąsdino, nes „narve jis gyvena jau 27 metus“.

„Nuostabu, Arūnai“, – sušuko Mia.

Filmavimo akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)