Pusiaukelėje su konkursu teko atsisveikinti "X faktoriuje" atrastai Kristinai Radžiukynaitei. Ji surinko 604 žiūrovų balsus ir 19 komisijos balų. Vos vieną balą jai skyrė tarptautinės komisijos narys B. Stone'as.

Žiūrovams šeštadienio vakarą labiausiai patiko M. Kavaliausko (902 balsai) pasirodymas. Jis triumfavo susumavus ir galutinius rezultatus.

Antroje vietoje, susumavus visus rezultatus, liko M. Linkytė, trečioje - I. Zasimauskaitė, Mia - ketvirtoje, penktoje - V. Matačiūnaitė, šeštoje - VIG Roses, septintoje - V. Baumila, paskutinė vieta atiteko J. Lapatinskui.

Komisijos balai pasiskirstė taip: I. Zasimauskaitė-32, M. Linkytė-29, VIG Roses-25, M. Kavaliauskas-25, J. Lapatinskas-24, V. Baumila-23, V. Matačiūnaitė-20, Mia-19, K. Radžiukynaitė-19. Kaip matyti, komisijos lepinti atlikėjai šį kartą atsidūrė antroje devintuko pusėje.

Aukščiausią 9 balų įvertinimą užsienio vertintojai skyrė Monikai Linkytei (nuo Vokietijos atstovo Brandono, Stone'o), Ievai Zasimauskaitei (nuo Rusijos prodiuserio Velarijaus Prosvirovo) bei Vaidui Baumilai (jis sužavėjo Švedijos dainininkę ir prodiuserę Liselott Bjork).


Tačiau šį savaitgalį renkama ne daina, bet atlikėjas. Scenoje pasirodo devyni dalyviai, atliekantys pasaulinius hitus.

Primename, kad laida yra įrašoma iš anksto, tiesiogiai vyksta tik žiūrovų balsavimas. Pateikiame filmavimo metu dalyviams išsakytus komisijos vertinimus.

Nacionalinės „Eurovizijos“ favoritu laikomas Vaidas Baumila atliko Eltono Johno dainą „Saturday Night“. Komisijos narys Darius Užkuraitis pastebėjo, jog scenoje jis daugiau buvo ne seras E. Johnas, bet „Queen“ legenda Freddie Mercury. „Man viskas labai patiko – ne be reikalo tave vadina favoritu“, - tikino muzikologas.

Ieva Prudnikovaitė-Pitrėne taip pat neslėpė, jog tokiam simpatiškam ir taip puikiai atrodančiam jaunuoliui bet kuri moteris negali būti abejinga.

Komplimentų ne dėl dainavimo, bet dėl puikios išvaizdos susilaukė atlikėja Mia. „Dainavimas buvo ne toks puikus, kaip jūs atrodote. Buvo vokalinių problemų“, - sakė D. Užkuraitis. Atlikusi Beyonce's kūrinį „Broken Hearted Girl“ ji sulaukė gana nemažai kritikos, jog juodaodžių dainas gali meistriškai atlikti toli gražu ne kiekviena baltaodė.

Užtai po V. Matačiūnaitės pasirodymo Edmundas Seilius džiaugėsi: „Buvo labai erotiška ir gražu“. Bei pridūrė, jog jei Vilija dar labiau pasistengtų, perspjautų netgi ir pačią Beyoncę. „Tik man maišė šitie jūsų rūbai, galėjot juos nusiplėšti“, - įsismagino E. Seilius, kurį vedėjas Arūnas Valinskas šmaikščiai išvadino gašlūnu.

Justinas Lapatinskas atliko neįprastą Rihannos kūrinio „Diamonds“ interpretaciją. „Iš vyrų su vokalu šį vakarą susitvarkei geriausiai, nes šis kūrinys vokaliai buvo labai sudėtingas. Bandžiau sudainuoti šią dainą – o Viešpatie Dieve, labai sudėtinga“, - dalyvį gyrė E. Seilius. Tačiau komisijai užkliuvo Justo vaidyba.

Martynas Kavaliauskas konkurse varžėsi su „Let Her Go“, „Vig Roses“ atliko dainą „Free Your Mind“. Dėl tolimesnio dalyvavimo „Eurovizijoje“ kovoja Ieva Zasimauskaitė, pasaulinių hitų vakarui pasirinkusi Pink dainą „Dear Mr President“. Taip pat Monika Linkytė ir Kristina Radžiukynaitė.

Laidos filmavimo akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (508)