Lietuvos popscenos žvaigždė Mia „Eurovizijos“ atrankoje dalyvauja pirmą kartą. Tačiau atlikėja tvirtina, kad jei šįkart jai neteks garbė atstovauti Lietuvai tarptautiniame konkurse Danijoje, pirmasis kartas bus ir paskutinis.

„Kas bus, jei nepateksiu į Danijoje vyksiantį konkursą? Na, paprasčiausiai tai bus paskutinis kartas, kai aš išmėginau savo jėgas nacionalinėje atrankoje“, – patikino Mia.

Svarbiam atrankos vakarui Mia pasirinko praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtojos danės Emmelie de Forest dainą „Only Teardrops“. Jos pasirodymą vertino ne tik kompetentinga Lietuvos, bet ir užsienio komisija.

Šį šeštadienį prie komisijos stalelio įsitaisys operos solistas Edmundas Seilius, aktorė ir LMTA dėstytoja Adrija Čepaitė, režisierius Vytenis Pauliukaitis bei muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. Dar trys nariai – muzikos prodiuseris ir kompozitorius Brandonas Stone'as iš Vokietijos, leidybinės įrašų kompanijos direktorius ir prodiuseris Valerijus Prosvirovas iš Rusijos ir vokalo pedagogė, dainininkė, daugelio Švedijos muzikinių TV šou komisijos narė Liselott Bjork – prisijungs internetinio ryšio pagalba.

Žiūrovų palaikymo be Mios šeštadienio vakarą lauks dar devynetas dalyvių: Monika Linkytė, Neringa Šiaudikytė, merginų grupė „Pop Ladies“, Soliaris, Martynas Kavaliauskas, Ieva Zasimauskaitė, Gintarė Sičiūnaitė, Tadas Vilčinskas ir Kristina Radžiukynaitė.

Praėjusį šeštadienį paaiškėjo, kad iš dešimties dalyvių toliau dėl kelialapio į didžiąją „Euroviziją“ varžysis penki dalyviai: Vilija Matačiūnaitė, Vaidas Baumila, Aistė Pilvelytė, „VIG Roses“ ir Justinas Lapatinskas.

Gruodžio 28-ąją paaiškės ir antrasis dalyvių penketukas. Gražiausios „Eurovizijos“ konkursantų dainos ir įtempta mūsų šalies atlikėjų kova – jau šį šeštadienį, 21 val. per LRT.