Didžiųjų metų švenčių išvakarėse maestro davė išskirtinį interviu portalui LRT.lt. „Dabar klausytojai laisvesni, labiau linkę reikšti emocijas, sako bene ryškiausia visų laikų Lietuvos estrados žvaigždė, šiais metais skaičiuojanti 50-uosius metus scenoje. S. Povilaitis pasakoja, jog atlikėjo karjerą pradėjo būdamos vos 16-os Palangos restorane „Birutė“, vėliau koncertavo „Ramybės“ kultūros namuose.

Tuometinės mokyklos vadovybė manė, jog mokslai ir atlikėjo veikla yra nesuderinami. Dėl tokios neigiamos mokyklos reakcijos S. Povilaičiui teko išeiti į vakarinę mokyklą ir pradėti dirbti statybose. Tai, sako maestro, nebuvo jokia auka jaunam vaikinui, norinčiam būti scenoje.

Solidų jubiliejų švenčiantis dainininkas prisipažįsta anuomet tikrai negalvojęs, kad scenoje išsilaikys pusę amžiaus.

Paklaustas, kaip keitėsi scena per tuos metus, S. Povilaitis visų pirma mini įgarsinimą. Estrados atlikėjas prisimena: „Kai pradėjau dainuoti, restorane kabojo vienas „kibiras“. Mikrofoną pasiėmiau nuo paties pirmojo magnetofono, rodos, „Aido“. O stovą išsilanksčiau iš vielos ir nusidažiau raudonai“.

„Dabar klausytojai laisvesni, labiau linkę reikšti emocijas, – svarsto maestro. – Žinoma, anuomet klausytojai taip pat plodavo, šokdavo. Aišku, ne taip, kaip dabar – vietose, o eidavo į šokių aikšteles. Tačiau pats emocijų reiškimo būdas buvo kitoks.“

Užsiminus apie atėjusias didžiąsias metų šventes, atlikėjas neslepia, jog labai pasigenda sniego, kuris jam ir sukuria šventinę nuotaiką. Todėl, paprašytas ko nors palinkėti portalo LRT.lt skaitytojams, S. Povilaitis sako: „Linkiu, kad savo oru Kalėdos būtų panašios į Kalėdas, o ne Velykas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)