Kalėdos be geros muzikos – ne Kalėdos. LRT televizija kviečia sėstis prie Kalėdų stalo klausantis gražiausių tikro garso konkurso „Auksinis balsas“ dainų, kurias atliks talentingiausi Lietuvos atlikėjai ir „Vilniaus sinfonietta“, vadovaujama Vytauto Lukočiaus (24 d. ir 25 d. 13.45 val.).
Šorena Džianiašvili

Per Kalėdas po „Panoramos“ – Lietuvos popmuzikos legendos Stasio Povilaičio jubiliejinis 50-mečio scenoje koncertas, kuriame – gražiausios visų laikų dainos, užauginusios kartas. Antrąją Kalėdų dieną – dar daugiau lietuviškos populiariosios muzikos. Žiūrovų dėmesio lauks du nauji koncertai: Birutės Dambrauskaitės scenos jubiliejus (16 val.) bei Irenos Starošaitės ir Žilvino Žvagulio, taip pat švenčiančių bendro darbo scenoje jubiliejų, koncertas (21 val.).

LRT televizijos eteryje Lietuvą visą sveikins neoficialūs, bet labai mylimi žmonės: kunigas Kęstutis Dvareckas ir Veronika Povilionienė, ponia Alma Adamkienė ir gydytojas Rimantas Kėvalas, Rūta Meilutytė ir profesorius Alfredas Bumblauskas. Juos išvysime specialiame Editos Mildažytės kalėdiniame projekte „Paprasti stebuklai iš LRT studijos“ (25 d. 16 val.)

Kalėdų proga LRT televizija pasveikins ištikimiausius savo žiūrovus, jau ne vienerius metus per LRT žiūrinčius detektyvo klasikos perlą – „Mis Marpl“. Gruodžio 29 ir sausio 5 dieną 13 val. bus parodytos naujausios, 2013 metais sukurtas anglų klasikės Agathos Christie ekranizacijos, kuriose vaidina nepakartojamoji Julia McKenzie.

Mažiesiems per didžiąsias metų šventes LRT televizija taip pat pasiūlys ilgai lauktų premjerų. Viena jų – naujausios „Aviuko Šono“ serijos (25 d. 9.45 val.). Vaikams bus proga susipažinti ir su elfu Spaiku, kuris leidžiasi į svarbią misiją: atgauti krepšį su laiškais, kuriuos vaikai siuntė Kalėdų Seneliui (naujas prancūzų animacinis filmas „Spaikas“, gruodžio 24 ir 25 dienomis 9 val.). Elfą Spaiką mažieji žiūrovai visame pasaulyje jau mėgsta ne mažiau, negu senąjį savo draugą peliuką Džeronimą („Džeronimas“, 25 d. 8.30 val.).

Ir vaikams, ir suaugusiems neabejotinai patiks gal ir ne visai įprasta Kalėdų dokumentika („Keisčiausios Kalėdų eglutės“, 25 d. 12 val.) – apie tai, kokiais netikėčiausiais būdai žmonės stato Kalėdų eglutes. Filme pamatysime aukščiausią eglutę privačiame kieme, eglutę iš elnio ragų, eglutę-pyragą, eglutę iš ledo, omarų gaudyklių, į gyvą dekoraciją sustojusių 300 dainuojančių vaikų – nuo kvapą gniaužiančio dekadanso, didžiausios eglučių instaliacijos prie Las Vegaso iki kvapnios eglės, išpuoštos kruopščiai atrinktais daugiau nei 200 000 dolerių vertės ornamentais. Šis filmas – daugiau nei paprasta neįprastų Kalėdinių medžių apžvalga, tai nuotykių kupina kelionė pasižiūrėti netikėtų Kalėdų puošmenų ir stulbinamų instaliacijų, kurios yra tokios ekstravagantiškos, kad tampa net ekstremalios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją