Šį šeštadienį LRT televizijos eteryje kovą dėl kelialapio į „Euroviziją“ Danijoje pradėjo pirmasis nacionalinės atrankos dalyvių dešimtukas: Aistė Pilvelytė, Vilija Matačiūnaitė, Julija Jegorova, „Vig Roses“, Aleksandra Metalnikova, Vaidas Baumila, Sasha Song, Justas Lapatinskas, Jurijus Veklenko, Juozas Butnorius.

Iš jo į kitą etapą pateko vos penki laimingieji.

Susumavus Lietuvos komisijos ir Vokietijos, Švedijos bei Rusijos prodiuserių balsus dalyvių lentelė pasiskirstė taip: 1 vietoje atsidūrė Vaidas Baumila, 2-3 vietas dalinosi Vilija Matačiūnaitė ir Jurijus Veklenko, 4-oje vietoje Julija Jegorova, 5-6 vietas dalinosi Aistė Pilvelytė ir Justas, 7-8 vietas dalinosi Aleksandra ir Sasha Song. 9-10-oje vietoje liko „Vig Roses“ ir Juozas Butnorius.

Daugiausiai žiūrovų balsų surinko V. Matačiūnaitė.

Susumavus Lietuvos bei užsienio komisijos balsus paaiškėjo, jog į sekantį „Eurovizijos“ etapą keliauja V. Matačiūnaitė, Vaidas Baumila, Aistė Pilvelytė, „Vig Roses“ bei Justinas Lapatinskas ir tęsia kovą dėl kelialapio į Daniją.


„Šiais metais rinksime ne tik dainą, bet ir atlikėją. Nes „Eurovizija“ jau seniai nėra tik vokalo konkursas. Renkama tiek daina, tiek įvaizdis ir charizma. Atskirai rinksime nugalėtoją, atskirai - „eurovizinę“ dainą, - sakė dainų konkurso vedėjas Arūnas Valinskas

Pirmąjį „eurovizinį dešimtuką vertino komisija, kurioje sėdėjo Vytenis Pauliukaitis, Ramūnas Zilnys, Jurga Šeduikytė ir Edmundas Seilius.

Pirmoji pasirodė Aistė Pilvelytė, atlikusi „Eurovizijos“ nugalėtojos Loreen kūrinį „Euphoria“. „Mes visi senstame. Bet aš džiaugiuosi, kad jos vokalas – ne. Moterys metų neturi, bet atlikėjos sensta. Tačiau Aistei tai negalioja“, - pastebėjo V. Pauliukaitis.

„X Faktoriaus“ superfinalininkė Aleksandra, atliko Ruslanos dainą „Wild Dances“. Lyriškoji Aleksandra scenoje virto laukine mergaite. Už tokius įvaizdžio pokyčius komisija ją ir gyrė, ir peikė.

Trečiasis į sceną žengė Vaidas Baumila. Anot E. Seiliaus, Vaidas – neblogas pretendentas atstovauti Lietuvai tarptautinėje „Eurovizijoje“. Itin palankiai komisijos įvertinta buvo ir J. Jegorova. Jų nuomone, ši atlikėja taip pat yra verta laimėtojos vardo.

V. Matačiūnaitė hebrajų kalba atliko 2005 metų „Eurovizijoje“ Izraeliui pergalę atnešusį kūrinį. E. Seilius sakė iš Vilijos tikėjosi kur kas daugiau. Operos solistui užkliuvo tai, kad atlikėja keliose vietose neintonavo ir esą dainavo nesuprasdama apie ką. Tačiau nepaisant kritikos, E. Seilius labai išties palankius balus.

Už šiltą kontaktą su publika J. Šeduikytė pagyrė J. Lapatinską. „Tu toks drąsus scenoje, nuolat nenuleidai nuo publikos ir mūsų akių. Jau galvojau, jog tuoj iškviesi ką nors šokti“, - sakė ji.

Sasha Song atrankoje atliko "eurovizinį" Celine Dion kūrinį. Atlikėjas gavo pylos už tai, jog prancūzišką dainą jis atliko žvilgčiodamas į lapelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)