Projektas „Šuolis“ – įspūdingas šou, kurio metu Lietuvos žvaigždės atliks šuolius nuo 3, 5 ir net 7,5 metrų aukščio bokšto bei tramplynų. Jiems teks atlikti ir sinchroninius šuolius drauge su šuolių į vandenį profesionalais, bei su savo priešininkais projekte.

Vos pernai Nyderlanduose sukurtas „Celebrities Jump“ iš karto pasiekė britus („Splash!“), o šiemet „Celebrity Splash!“ atkeliavo ir Australiją. Šį realybės šou žiūrovai išskėstomis rankomis pasitiko Amerikoje, Argentinoje, Kinijoje, Prancūzijoje, Libane, Norvegijoje, Ispanijoje, Švedijoje, o artimiausiu metu TV3 žiūrovai pirmieji išvys ir lietuvišką versiją.

Per penkerius metus D. Britanijos televizijose nebuvo tokio naujo šou, kuris taip sužavėtų žiūrovus – populiarumu šalyje jį lenkia tik „X Faktorius“. Naujajame šou skirtingose šalyse pasiryžo dalyvauti televizijos ir radijo laidų vedėjai, aktoriai, sportininkai, gelbėtojai, modeliai, net pasaulio Mis rinkimuose dalyvaujančios gražuolės. Kurie iš lietuviams puikiai žinomų garsenybių jau netrukus stos ant TV3 premjeros „Šuolis“ lieptelio?

Pasirodo, kai kurios mūsų šalies įžymybės ryžosi dvigubai avantiūrai, mat ne tik bijo aukščio, bet ir... nemoka plaukti! O gal gausybės žiūrovų bei reiklių teisėjų akivaizdoje šios baimės virs privalumu? Jau dabar aišku, kad plaukimo baseine gauti aukščiausią įvertinimą už savo pasirodymą ant lieptelio ir, žinoma, už lemtingą šuolį į vandenį, sieks aštrialiežuvis baletmeisteris Jurijus Smoriginas. Pradėjęs intensyviai treniruotis, žinomas vyras jau dalinasi pirmosiomis išbandymų baseine akimirkomis.

„Man šis projektas – didelis egzaminas. Toks jau esu – gyvenime visada darau tai, ko bijau. Nesu ekstremalas, bet esu įsitikinęs, kad visada turiu eiti į priekį. Šiuo atveju – turiu didelę aukščio baimę, kurią tenka įveikti. Kol kas lieptelis ant kurio treniruojuosi – 2 metrų aukščio ir man tai – didelis iššūkis, o juk žinau, kad teks lipti ir ant 5 metrų! Ruošiuosi psichologiškai, nes tenka ne tik atsistoti aukštai, bet ir kristi ant galvos į vandenį. Kol kas mano treniruotės atrodo gana chaotiškai – turiu perlipti per save, o po valandų, praleistų baseine, viską ramiai apmąstyti, išanalizuoti. Šis šou – unikalus, pamatysite, tokio Lietuvoje dar nebuvo.“

Paklaustas, ar gerai plaukia, J. Smoriginas, kaip visada, sąmojingas: „Kai buvau aštuonerių – perplaukiau Nemuną! Kaip tik toje vietoje, kur gyvena Jūratė Norvaišienė, Panemunėje. Pamenu, įrodinėjau draugui, kad aš tikrai galiu, sugebu. Mokėjau plaukti tik šuniuku, bet man pavyko! Kaip matote, iki šiol daug kur įrodinėju, kad galiu.“

„Šuolis“ yra ne tik pramoginis, linksmas projektas, bet ir atliekantis svarbią prevencinę, edukacinę misiją. Jame bus ne tik pristatomi projekto dalyviai, bet ir parodyta visa Lietuvos plaukimo pasiekimų istorija, šou teisėjaus plaukimo čempionai, skatinamas plaukimo mokymas ir supažindinama, kuo gali baigtis neatsargus elgesys vandenyje. Lietuva pagal skendimų skaičių 100 000 gyventojų yra antra po Latvijos.

Kada naujasis šou pasirodys TV3 eteryje − kol kas neatskleidžiama. Belieka laukti ir spėlioti, kurios kitos Lietuvos šou ir sporto pasaulio įžymybės apsitemps maudymosi kostiumėlius ir išdrįs susirungti ant lieptelio su Jurijumi. Teks kristi iš labai aukštai. Kam pavyks atlikti įspūdingus salto, o kas tėkšis į vandenį pilvu, išaiškės jau netrukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)