Pagal žiniasklaidos tyrimų duomenis, „Žvaigždžių dešimtuko“ reitingas šį pirmadienį buvo 5,9. (392,3 tūkst. žiūrovų), o „Nuo... iki“ - 8,9. (576,4 tūkst. žiūrovų). Tuo metu LNK žiūrėjo 21 proc. auditorijos, o TV3 – 13, 8 proc.

DELFI paklausta apie revanšą konkurentams, „Nuo... iki“ vedėja Giedrė Talmantienė prisipažino to per daug nesureikšminanti. Nes jos vedama laida konkurentams vietą užleido vienintelį kartą. Ir tai labai mažu skirtumu – vos 1 proc.. Nors prieš tai „Nuo... iki“ reitingų lentelėje aplenkė „Žvaigždžių dešimtuką“ dvigubai.
O. Pikul ir R. Mikelkevičiūtė

„Mes nesame pratę girtis. Jei kiekvieną kartą skelbtume apie savo rezultatus, kiek kartų laimime prieš konkurentus, būtų juokinga, - DELFI prisipažino „Nuo... iki“ vedėja G. Talmantienė. - Praėjusios savaitės laida, kuri buvo mažiau žiūrima, buvo kitokia, nei įprastos mūsų laidos. Rodėme reportažą apie Latvijos įvaizdžio specialistę, kuri analizavo Lietuvos politikų stilių. Šia laida mūsų komanda labai džiaugėsi, tačiau žiūrovams ji turbūt nepatiko, nes tai parodė skaičiai.“

Žinia apie tai, jog „Žvaigždžių dešimtuko“ reitingai aplenkė „Nuo... iki“ laidą, G. Talmantienę pralinksmino. „Suprantu, kad jiems smagu laimėti prieš stiprų konkurentą. Tačiau turi prieš jį laimėti ne vieną atsitiktinį kartą, bet pelnytai pralenkti, kad didžiuodamasis galėtum pasakyti: „Aš įveikiau savo konkurentą“, - sakė G. Talmantienė.
Giedrė Talmantienė

Tačiau „Žvaigždžių dešimtuko“ prodiuseris Kristupas Krivickas šią situaciją vertina kaip mūšį dėl reitingų, kurio rezultatas dabar yra 1:1. Televizija, anot jo, yra kaip sportas. Tik šiuo atveju laimi ne komandos, bet žiūrovai.

„Televizijos sėkmė ir yra konkurencijoje. Todėl autoriai neriasi iš kailio ieškodami įdomesnių temų ir galvoja, kaip jas intriguojančiai pateikti. O laidų prodiuseriams konkurencija ir stumdymasis dėl vietos ir žiūrovų dėmesio yra įprastas dalykas. Rūtos laidą vertinu kaip ypatingai stiprų konkurentą, kurį nugalėti yra garbė. Tačiau laidų ir reitingų mūšyje laimi ne komandos, bet žiūrovai“, - DELFI sakė K. Krivickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)