Nominacijoje „Už tylą“ nepralenkiamas buvo Andrius Šedžius. Reportaže žurnalistės kvostas apie nesantuokinę atžalą jis sugebėjo ištylėti net 15 minučių. Statulėlę atsiėmė verslininko ir buvusio politiko žmona Monika Šedžiuvienė. Solidarizuodamasi su savo sutuoktiniu jauna moteris šiek tiek patylėjo ir padėkojo už ordiną.

„Už gražią Lietuvą“ statulėle apdovanotas Valentinas Mazuronis, šioje nominacijoje nurungęs Petrą Gražulį. Tačiau pastarasis politikas laidos kūrėjams įteikė tortą su užrašu „
Lietuvą, vyrai“. 
„Dabar galėsite šia fraze gėrėtis ne tik reportažuose“, - teikdamas kepinį sakė P. Gražulis.
Petras Gražulis

„Meilės aukos“ nominacijoje varžėsi Antanas Nedzinskas už fiktyvias vestuves, Andrius Stoma, įkliuvęs į slaptas žaliaakės pinkles ir vyro išduota Dalia Teišerskytė. Statulėlė už meilės kančias atiteko A. Nedzinskui. „Griekų kartais esu ir pilnas, bet prašau ant manis žlastiaus nelaikyc“, - dzūkiškai padėkojo Antanas.

Kaip geriausias „Kovotojas“ pripažintas Vilniaus „betmenas“ Renatas Kačinauskas. „Be tabu“ kompanija už uolų lietuvių kalbos mokymąsi „Geriausia Poliglote“ paskelbta Berneen. Kadangi buvusi „Be tabu“ vedėja gyvena Jungtiniuose Arabų Emyratuose, apdovanojimą už ją atsiėmė jos krikštadukra. Egzotiškoji atlikėja savo užsienio kalbos žiniomis aplenkė Astą Baukutę ir Loretą Graužinienę.

„Už sugrįžimą“ į blaivybės kelią statulėle apdovanotas Naglis Puteikis. Atsiimdamas apdovanojimą jis paragino žmones ištiesti pagalbos ranką žmonėms, kurie negali vieni patys kovoti su alkoholio bėdomis.

Renginį vedė Algis Ramanauskas ir Ugnė Skonsmanaitė. Gimtadienio šventėje dalyvavo ne tik buvę „Be tabu“ prodiuserinės kompanijos vedėjai, bet ir šalies aktoriai ir politikai, ne kartą ir ne du tapę laidų herojais.

Nominacijoje „Kitokia“ triumfavo Greta Šapkaitė ir grupė „Kitokios“. Ligitui Kernagiui atiteko statulėlė kaip už geriausią „Šou agentą“. Devintojoje nominacijoje „KK2 avangardas” už „šūdus poligone“ apdovanotas Ervinas Romanovas.

Renginyje koncertavo „Džentelmenai“, „Pop Ladies“, Eglė Jakštytė, Irena Starošiatė, Žilvinas Žvagulis, „Čilinam“, „El Fuego“, „Studentės“, „Patruliai“ ir kt.

Jubiliejinio „Be tabu“ gimtadienio apdovanojimus BTV transliuos per Šv. Kūčias.

(Pildoma.)