Jau šį sekmadienį bus rodomas bene pelningiausias visų laikų britų filmas su Hugh Grantu ir Andie MacDowell „Ketverios vestuvės ir vienos laidotuvės“ (Four Weddings and a Funeral), kuriame tipiškas plevėsa nuobodžiaujantis Čarlzas pagaliau sutinka savo svajonių moterį...

Čarlzas – tipiškas britų snobas. Moka vertinti paprastus malonumus, bet santykių su viena moterimi ilgiau išlaikyti nesugeba. O labiausiai jam patinka lankytis pažįstamų ir nepažįstamų žmonių vestuvėse bei laidotuvėse. Viename tokiame „renginyje“ jis sutinka gražuolę amerikietę ir praleidžia su ja aistringą naktį. Ryte atmeta jos pasiūlymą tuoktis ir jiedu išsiskiria. Bet pamažu Čarlzas suvokia, kad pamilo tą merginą. Kai pasiryžta garsiai prisipažinti savo jausmus, sužino, kad mylimoji netrukus ištekės už kito...

Filmas pelnė 23 įvairias kino premijas, nominuotas dviem „Oskarams“. Laimėjo keturis Britų kino akademijos prizus BAFTA, prancūzų „Cezarį“ už geriausią užsienio filmą. Vienas pelningiausių britų filmų šalies kino istorijoje.

Vėliau – žavus vagis Lukas ir pasiruošusi žūtbūt susigrąžinti savo pabėgusį sužadėtinį Keit filme „Prancūziškas bučinys“ (French Kiss), kuriame visu savo žavesiu atsiskleidžia Meg Ryan. Abu avantiūristai tikrai nesitikėjo, kad taip neįprastai baigsis jų atsitiktinė pažintis... Apsukrių vagišių porelė, įsipainiojusi į juokingą ir neįprastą kovą dėl deimantų komedijoje „Žuvelė, vardu Vanda“ (Fish Called Wanda, vaid. Jamie Lee Curtis, Kevinas Kline‘as). Pasakojama, kad šio filmo seanso metu vienas žiūrovas iš Danijos besijuokdamas mirė. Vienišas dviejų vaikų tėvas sutramdo išlepusią milijonierę nuotaikingoje komedijoje „Už borto“ (Overboard) su Kurtu Russellu ir Goldie Hawn. Bandydama susekti brangių paveikslų vagį milijonierių, detektyvė įsimyli jį komiškame detektyve „Tomo Krauno afera“ (Thomas Crown Affair, vaid. Pierce‘as Brosnanas ir Rene Russo ). Kaip gali ilgametė vyro ir moters draugystė neišaugti į meilę? Apie tai – švelni melodrama „Kai Haris sutiko Sali“ (When Harry met Sally, vaid. Billy Crystalas ir Meg Ryan).

Šiuos ir kitus populiarius, laiko patikrintus filmus, kuriuos galima prisiminti dar ne vieną kartą, kviečia žiūrėti rudens ir žiemos sekmadienio vakarais LRT televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)