Lietuvos zoologijos sodas, įsikūręs Kaune, šiemet švenčia garbingą 75-erių metų jubiliejų. Tiesa, jubiliejus neapsaugojo zoologijos sodo nuo blogų žinių – vos prieš kelis mėnesius dėl prastos Lietuvos zoologijos sodo būklės Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija (EAZA) panaikino jo, kaip visateisio nario, statusą ir pakeitė jį į kandidato statusą.

Pasak specialistų, per keletą artimiausių metų atnaujinus ir rekonstravus zoologijos sodą pagal jau parengtą sodo teritorijos galimybių studiją ir detalųjį planą, jis galėtų tapti vienu moderniausių zoologijos sodų Baltijos regione, tačiau tam reikalingos milijoninės Europos Sąjungos lėšos.

„Kol šių lėšų neturime, negalime pradėti darbų, o gyvūnams pagalbos reikia jau šiandien. Gyvūnų poreikiai patys įvairiausi – nuo geresnių pašarų iki medicininės pagalbos zoologijos sodo senjorams, nuo būtinųjų buitinių sąlygų gerinimo iki specialių pagalbos priemonių išsaugant nykstančias rūšis, – vardija naujasis Lietuvos zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas. – Nuoširdžiai kviečiame visus Lietuvos žmones prisijungti prie šios akcijos ir padėti mūsų visų zoologijos sodui, čia gyvenantiems gyvūnams.“

Paramos akcija „Pirk dramblį“ organizuojama bendradarbiaujant tokioms garsioms prodiuserių kompanijoms kaip „Videometra“ ir „TymDrym“, taip pat Lietuvoje ir užsienyje verslo socialinės atsakomybės projektus plėtojančiai VšĮ „Atsakingas verslas“.

„Šis paramos projektas yra tarsi „Išsipildymo akcija“, tik ne vaikams, o gyvūnams – tai tęstinis projektas, skirtas padėti tiems, kurie patys pagalbos paprašyti negali. Ir tikslai šių projektų panašūs – gerinti buitines sąlygas, sveikatinti gyvūnus, praturtinti jų aplinką būtinosiomis priemonėmis“, – sako paramos projekto „Pirk dramblį“ koordinatorė, VšĮ „Atsakingas verslas“ projektų vadovė Rima Olberkytė-Stankus. – Iš zoologijos sodo komandos sulaukėme būtiniausių poreikių sąrašo – tų būtiniausių net 22, preliminari reikalinga suma − 683 700 litų.“

Paramos projekto „Pirk dramblį“, kurio globėju tapo Prezidentas Rolandas Paksas, aukojimo kampanija prasidės rugsėjo 11 dieną. Aukoti bus galima skambinant arba siunčiant trumpąsias žinutes specialiais akcijos numeriais, internete, taip pat įsigyjant bilietą į grandiozinį visų žvaigždžių paramos koncertą gyvūnams, kuris vyks spalio 4-ąją, Pasaulinę gyvūnų dieną, Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)