Penkių žvaigždučių viešbučio, priklausančio prašmatniajai „Relais&Chateux“ grandinei, svečiai buvo Nyderlandų, Belgijos, Švedijos, Danijos karaliai, Liuksemburgo kunigaikštis, Monako ir Tailando princesės, Saudo Arabijos princas, keturios dešimtys prezidentų – beveik visi aukšti svečiai, kurie buvo atvykę į Lietuvą nuo 1997-ųjų. „Stikliuose“ gyveno dizaineris Paco Rabanne, operos solistė Montserrat Caballe, aktoriai Helen Mirren, Danielis Craigas, Naomi Watts, dirigentas Mstislavas Rostropovičius ir dar kelios dešimtys garsiausių įžymybių.

Karalius ir prezidentus asmeniškai savo viešbutyje „Stikliai“ priėmęs R. Zakarevičius iki šiol vengdavo dėmesio ir elegantiškai, bet tvirtai atsisakydavo dalyvauti televizijos laidose, duoti interviu, todėl daugelis jį pažįstančių žmonių nuoširdžiai nustebs dėl „Stiklių“ savininko sprendimo nuo naujojo televizijos sezono pasirodyti LNK kulinariniame šou.

„Žinot, kaip mane papirko? Psichologiškai. Pas mane į viešbutį užsukę laidos prodiuseriai pasakė – mes netikim, kad jūs dalyvausit, bet norim papasakoti apie naują visame pasaulyje kulinarinį TV projektą, kurį filmuosime Lietuvoje. Tada jau aš pasipriešinau – o kodėl gi ne? Tai būtų lyg iššūkis sau. Mane labai suintrigavo šis naujas formatas, nauja kryptis televizijoje“, - sako Romas.

Keturiasdešimt metų restoranų versle besisukantis R. Zakarevičius perėjo visus etapus – nuo darbo tarybinėse valgyklose iki subtilaus prancūziško stiliaus nuosavo restorano. „Stikliai“ egzistuoja jau dvidešimt penkerius metus. Patirtis milžiniška, kodėl negalėčiau pasidalinti savo žiniomis su jaunimu? Man smagu, kad jie dabar veržlūs, iniciatyvūs“, - žavisi Romas.

Pasak R. Zakarevičiaus, didžiausia „Skonio“ intriga tai, kad teisėjai nemato, kas jiems pagamino patiekalą – galbūt jo paties komandos narys, o jis ims ir sukritikuos: „Visą savo meną dalyvis turi sudėti į vieną šaukštelį. Teisėjai patiekalą vertins pagal tris svarbiausius komponentus – dizainą, aromatą ir skonį. Dalyvių laukia didžiulis iššūkis – sukurti šedevrą iš ką tik pristatytų produktų, be jokio išankstinio pasiruošimo“.

Trimis prestižiniais Prancūzijos, Ispanijos ir Olandijos ordinais asmeniškai apdovanotas „Stiklių“ bendrasavininkis Romas Zakarevičius ir pats su nekantrumu laukia naujojo iššūkio savo gyvenime. „Gyvenime man pasisekė daryti tai, ką mėgau – štai ir visa paslaptis. Mano sfera – viešbučio restoranas, svečių vaišinimas aukščiausiu lygiu. Mes net tiekėme maistą Didžiosios Britanijos karalienei, kai ji buvo apsistojusi kitame viešbutyje,“ – pasakoja R.Zakarevičius.

Tačiau bendravimas su aukščiausiais asmenimis, aukščiausio lygio priėmimai pilyse ir Prezidentūroje, nuolat supanti prabangi aplinka neišlepino R. Zakarevičiaus.

„Iš savo patirties galiu pasakyti – kuo didesnis žmogus, tuo jis paprastesnis. Man labiausiai įstrigo pažintis su Danijos karaliene, kuri čia buvo triskart, ir tuometės JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton viešnagė. Ji mane vis pakviesdavo kartu išgerti arbatos, kelis kartus pasikalbėjome, kol ponia Clinton pati paprašė su ja nusifotografuoti. „Nes kitaip neturėsiu nuotraukos su jumis“, - koketišką kvietimą papozuoti kartu su viešbučio savininku iki šiol su šypsena prisimena Romas Zakarevičius, nuo naujojo LNK sezono tapsiantis didžiausio kulinarinio šou „Skonis“ teisėju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)