Detektyvinis serialas „Falconas“ buvo kuriamas pagal populiaraus britų rašytojo Roberto Wilsono romanus. 2003 metais jo romanas „Aklasis iš Sevilijos“ (The Blind Man of Seville) pelnė prestižinį apdovanojimą „Auksinis kardas“. Šis apdovanojimas teikiamas kasmet geriausio detektyvinio romano autoriui.

Robertas Wilsonas parašė du ciklus atskirų romanų. Jo pirmasis herojus - Briuce‘as Medway‘us. Wilson‘as apie jį parašė keturias knygas, visi įvykiai rutuliuojasi Afrikoje. Po penkerių metų Wilsonas atsisveikino su Medway‘umi ir sukūrė naują herojų Javierą Falconą – policininką iš Sevilijos.

Falconas – protingas, charizmatiškas detektyvas, jį gerbia kolegos ir pavaldiniai. Tačiau jis nelinkęs bendrauti su aplinkiniais ir nesileidžia į asmeniškumus, o jo asmeninį gyvenimą gaubia paslaptis.

Detektyvas Falconas, tirdamas painius nusikaltimus spalvingame Ispanijos miestelyje, turi kovoti su politikų korupcija, musulmonų teroristais ir Rusijos mafija. Be to, jam reikia išspręsti ir savo asmenines bėdas. Kaip jam seksis tai padaryti, paaiškės jau pirmadienį, 23.25 Pirmojo Baltijos kanalo eteryje.

Apie Falconą Wilsonas parašė keturis romanus: „Aklasis iš Sevilijos“, „Nebylus ir prakeiktas“, „Paslaptingi nužudymai“, „Kraujo ignoravimas“. Po šių keturių romanų ciklas pasibaigė ir Wilsonas pradėjo rašyti atskiras knygas. Tačiau dabar, kai romanų apie Falconą ekranizacija susilaukė didžiulio populiarumo, galbūt autorius grįš prie savo herojaus.

Visos keturios dalys - Pirmojo Baltijos kanalo eteryje nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, 23.25 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)