Šiuo metu ji jau ruošiasi naujiems iššūkiams televizijoje – su komanda kuria kitą didžiulį LNK muzikinį šou „Lietuvos balsas“, kurio antrasis sezonas prasidės visai netrukus.

Visuomet puikiai nusiteikusi, nuolat dainuojanti ir puikiai televizinę virtuvę išmananti Agneta šį kartą kalba atvirai apie sceną, muziką ir artimiausius planus.

- Ką tik baigėsi projektas „Žvaigždžių duetai“, kuriame dalyvavote kartu su savo mama, viena profesionaliausių Lietuvos vokalisčių Rosita Čivilyte. Projekte pasiekėte finalą, o Jūsų pasirodymais nuolat žavėjosi komisija bei televizijos žiūrovai. Kokios nuotaikos po ilgo, įtempto projekto ir kuo Agneta Gabalytė gyvena dabar?

- Dabar, kai jau praėjo šiek tiek laiko, pagaliau pasijutau kiek atsipalaidavusi – tokia ramybės stadija. Savaitę atostogavau kaime ir labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę pailsėti, sukaupti savo mintis apie tai, ką darau, padariau ir ketinu daryti toliau. Bet kokiu atveju, duetai papuošė mano gyvenimą, sakyčiau, tai buvo išskirtinės akimirkos tiek man, tiek mano mamai. „Žvaigždžių duetus“ mes atsiminsime ne tik kaip projektą, bet ir kaip mudviejų gerą pasibuvimą drauge – ant scenos, repeticijų metu, kasdieniame gyvenime. Tai tik sustiprino mūsų ryšį. Už tai vėl gi esu dėkinga muzikai. Labai džiaugiuosi, kad dalyvavau projekte, nors iš pradžių apie tai labai įtemptai galvojau. Dabar einu tolyn ir veiklos man, švelniai tariant, netrūksta – tiek profesinės, tiek ir muzikinės. Gyvenu darbu, aktyvia veikla ir muzika. Žinoma, nepamirštu ir savęs bei asmeninio gyvenimo – to taip pat būtinai reikia turbūt kiekvienam žmogui.

- Galbūt kilo minčių tęsti koncertinę karjerą, su mama arba kaip solinei atlikėjai?

- Žinoma kilo, sulaukėme ir pasiūlymų, bet šiuo metu labiau galvojame apie pačią muziką, dainas. Yra minčių įrašyti bendrą dainą. Kol kas apie bendrus koncertus ar pilną koncertinę programą negalvojame, tačiau tai gali likti ateičiai. Manau, kad jei tik atsirastų gera idėja ir mūsų abiejų su mama noras padaryti kažką įdomaus, mes tai tikrai įgyvendintume. O pati neplanavau solinės karjeros, neplanuoju dabar ir kol kas vizijos apie save, kaip atlikėją, neturiu.
Mano veikla neapsiriboja ties dainavimu, visų pirma dabar svarbiausias įvykis man yra naujas LNK projektas „Lietuvos balsas“. Esu šio projekto muzikos prodiuserė, tuo labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi, nes tai, mano manymu, yra geriausias ir profesionaliausias projektas Lietuvoje, kokį tik esu mačiusi ar girdėjusi. Būtent dabar vyksta atrankos į projektą, o tai labai svarbus, nors televizijos žiūrovams ir beveik nematomas etapas. Džiaugiuosi būdama dalimi tokio šou, kuris iškelia tiek daug muzikinių vertybių, ypatingai vokalines arlikėjų savybes. Man pačiai tai yra turbūt svarbiausias dalykas muzikoje.

- Atrodo, jog visada išliekate šalia muzikos ir scenos. Ką veikia televizijos projekto muzikos prodiuseris?

- Tai labai atsakingos pareigos. Reikia prisiimti atsakomybę už visą muzikinę dalį. O jei kalbame būtent apie projektą „Lietuvos balsas“, jame reikia rūpintis ir muzikine grupe, kuri groja tik gyvai, atrinkti dalyvius ir surasti jiems labai daug dainų, kurios būtų įdomios žiūrovams, patiktų patiems dalyviams ir padėtų juos visapusiškai atskleisti. O kur dar repeticijos, filmavimai, tiesioginės transliacijos...

- Ar pagaliau užlipus į sceną nekilo minčių, kad Jūsų vieta dabar jau ne televizijos ar renginių užkulisiuose, o scenoje ir televizijos ekranuose?

- Iš tikrųjų panašiuose projektuose dalyvauti būtų tikrai smagu. Prisipažinsiu, šiek tiek dvejojau, dalyvauti ar dirbti, bet, pasitarusi su komanda, supratau, kad mano noras organizuoti yra didesnis nei dalyvauti. Galvoju, kad dalyvavimas užkulisiuose ir mano indėlis juose bus svaresnis, nei dainavimas muzikiniame šou. Dabar jau esu tvirtai apsisprendusi ir puikiai žinau, ką ir kaip noriu daryti.

- Turite retą progą palyginti, kur lengviau, scenoje ar užkulisiuose?

- Ir ten, ir ten nėra lengva. Iš tiesų, tiek ant scenos, tiek šalia jos turi idėti maksimumą savęs, savo įgūdžių – muzikinių, asmeninių ir organizacinių. Džiaugiuosi, kad šiame projekte galiu panaudoti visas savo žinias, įgūdžius ir net pomėgius. Visur reikia atiduoti visą save. Juk ant scenos svarbu charizma, noras tobulėti, mokėjimas išgirsti ir būti išgirstam. Užkulisiuose lygiai tas pats. Reikia daug jėgų, kad pasiektum geriausią rezultatą. Ir ten, ir ten ta pati įtampa, jaudulys. Kartais atrodo, ar aš einu ant scenos, ar dirbu užkulisiuose – mane apninka tie patys jausmai ir emocijos lygiai tos pačios. Tik iš šalies gal atrodo viskas kitaip...

- Kaip manote, ar Lietuvoje dar liko dainuojančių ir neįvertintų, nepastebėtų žmonių?

- Žinoma, tikrai taip! Pati pažįstu daug žmonių, kurie dar nėra paragavę scenos. Šiame muzikiniame šou toks ir yra mano darbas – stengtis, kad žmonės išdrįstų ir ryžtųsi atskleisti save. Tokių žmonių tikrai yra, mūsų šalis labai daininga ir mes dar turime galimybę parodyti daug talentų, ypatingai dainininkų, kurie dar niekada nėra pasirodę niekur. Kartais tiesiog reikia paskatinimo, įvertinimo, švelnaus pastūmėjimo.

- Atrankos į „Lietuvos balsą“ jau įsibėgėjo. Gal papasakokite, kokie žmonės registruojasi į naująjį sezoną?

- Labai įvairūs. Pastebėjau, kad yra netik daug jaunimo, bet ir vyresnio amžiaus, net kitų tautybių žmonių ir labai nemažai vaikinų. Tai, beje, išskirtinis šių metų bruožas, nes organizuojantys tokius ir panašius projektus prodiuseriai puikiai žino, kad vyrukų nuolat būna gerokai mažiau. Nežinau kodėl taip yra, gal merginos tiesiog drąsesnės, impulsyvesnės ir pasiryžta greičiau... Tiesa, džiaugiuosi, kad registruojasi žmonės iš labai įvairių miestų. Jei, tarkim, praėjusias metais daugiausia dalyvių buvo iš didžiųjų miestų, dabar yra ir iš tokių mažesnių Lietuvos kampelių - Kelmės, Rokiškio, Širvintų, Plungės. Tai reiškia, kad einam teisingu keliu, ieškome tikrų talentų visur – nes jų ir yra visur, jiems tik reikia kartais ištiesti ranką, parodyti dėmesį.

- Kas svarbiausia projekte „Lietuvos balsas“?

- Įspūdingas balsas, nepakartojama charizma ir teisingas muzikos pojūtis. O jei rimtai, svarbu labai daug dalykų, tiksliau – jų visuma. Sakydama „įspūdingas balsas“ tikrai nenoriu pasakyti, kad visi turi būti panašūs į Beyonce ar Whitney Houston. Įspūdingas balsas gali būti ir labai subtilus, neįprastas balso tembras, spalva, atlikimo būdas. Svarbiausia, kiek tame įdedi savęs, savo galimybių, jausmų ir savitumo. Man atrodo, kad kiekvienas dainuojantis turi pajusti dainą savaip, pagyventi ja bent tas kelias minutes ją atlikdamas ir tai parodyti pirmiausia garsine išraiška. Visi kiti niuansai irgi svarbūs, bet jau antrame plane. Juk tam ir renkama tikrų profesionalų komanda – kad visi kartu padėtume atsiskleisti atlikėjams.

- Kuo antrasis projekto sezonas skirsis nuo pirmojo?

- Turbūt skirsis dar aukštesne kokybe – mes lipame dar vienu laipteliu aukščiau. Pernai davėme gerą toną, gerą ženklą koks tai yra projektas – kokybiška, gyva muzika, puikūs atlikėjai, profesionali organizacinė komanda, įdomūs ir nuolat patirtimi pasirengę dalintis geranoriški mokytojai. Dabar, rengiant antrąjį sezoną jau ir atrankų metu matome, kad registruojasi tie žmonės, kurie puikiai suprato, įsisavino šį formatą ir ko jam reikia. Džiaugiuosi, kad šis sezonas galbūt bus dar kokybiškesnis turiniu, dalyvių įvairove. Gal net daugiau nei praėjusį kartą.

- Jums teko dirbti ir pirmąjame šou sezone. Kokios akimirkos ar įvykiai išliko atmintyje kaip patys įsimintiniausi ir ryškiausi?

- Bendravimas su pačiais dalyviais – tiek skirtingų charakterių žmonių dar niekada nebuvau sutikusi per visą savo gyvenimą. Dar žavi pats rezultatas – tas momentas, kada atsisėdi prie televizoriaus ir pati pasižiūri laidas. Toks jaudulys apima – rodos, juk žinau, kad viskas yra gerai, viskas nufilmuota, sumontuota. Tiesiog matydama laidas eteryje su mūsų projekto dalyviais aš lygiai taip pat jaudinuosi kaip žiūrėdama į save ekrane. Juk gera žinoti, kad prisidėjai prie gero produkto. Labai įsimintini buvo ir susitikimai su tokiomis žvaigždėmis kaip Dima Bilan, „Fools Garden“, „Sunrise Avenue“, Alexander Rybak, kurie puikiai pažįsta šį projektą ir mielai dalyvavo mūsų šou.

- Ką manote apie atlikėjus, kurie laimi įvairius muzikinius projektus ar realybės šou?

- Manau, kad jie drasūs žmonės, nes susikaupti ir išdrįsti dalyvauti reikia tam tikrų principų, vidinių jėgų, bet kartu ši drąsa ir ryžtas tik prideda gyvenimiškos patirties, nesvarbu ar jie tęsia savo karjeras ar ne. Beje, aš kalbu tik apie muzikinius televizijos projektus, nekalbu apie realybės šou, kuriose reikia visai ko kito, o kartais ir apskritai nieko... Kalbu apie tai, kur reikia tikrai dainuoti, galbūt kartais ir prisitaikyti – taip atsiskleidžia asmenybiniai ypatumai. Iš tikrųjų net nežinau, ar yra daug atlikėjų, kurie nebūtų dalyvavę kokiame nors muzikiniame projekte. Merūnas, Egidijus Sipavičius, Vaidas Baumila – puikūs pavyzdžiai, kuomet žmonės ir turėdami patirties dalyvauja televiziniuose projektuose, varžosi, siekia naujų tikslų ir, žinoma, tobulėja.

- Ar pergalė muzikiniame televizijos šou gali tapti postūmiu asmeninei atlikėjo karjerai, muzikinei ateičiai?

- Be abejo, taip. Viskas priklauso tik nuo jų pačių. Viską, ką gali gauti geras atlikėjas muzikiniame projekte, viską jis ir gauna – labai daug žiūrovų, žurnalistų dėmesio, žmogus atsiskleidžia visomis įmanomomis spalvomis, įgauna daug patirties ir per sąlyginai trumpą laiką. Tai yra pagrindas – pats pirmas žingsnis ir padarytas. Tik nuo jo paties noro ir ryžto priklauso, kas vyks toliau. Tai šansas, kuriuo pasinaudojus tinkamai galima pasiekti labai daug. Turime praėjusio sezono nugalėtoją Juliją Jegorovą, Neringą Šiaudikytę, Gabrielių Vagelį, kurie puikiai pasirodė pirmąjąme „Lietuvos balse“ ir toliau labai sėkmingai tęsia savo solinę muzikinę karjerą. Tikiu, kad antrąjame „Lietuvos balso“ sezone sulauksime dar daugiau atlikėjų, kurie praturtins Lietuvos muzikinę padangę. Laukti liko jau labai nedaug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)