Dauguma modernias technologijas dievinančių pasaulio piliečių mano, kas asmeninių duomenų atskleidimas registruojantis internete, mokant už prekes ar paslaugas – neatsiejama mūsų kasdienybės dalis. Tačiau policijos pareigūnai tvirtina: internetinė erdvė tampa vis pavojingesnė, o telefoninių sukčių aukos praranda milžiniškas pinigų sumas.

Anot policininkų, žmonės vis dar nesusimąsto apie tai, kad jų duomenys netgi pavyzdžiui internetinėje telefonų knygoje gali tapti puikiu masalu nusikaltėliams. O įvairios interneto svetainės, kuriose bendraujame su draugais, dalinamės asmenine informacija – didžiausias lobis. Vien prabangių namų vaizdelis ir prierašas, kad, pavyzdžiui, išvykstate atostogauti nusikaltėliams gali tapti liudijimu, kad jūsų tikrai nėra namuose.

Dar vienas itin sparčiai populiarėjantis internetinis nusikaltimas – tapatybių vagystės. „Virsti” Rudoku, Mamontovui, Puzaraite ar Tarasoviene internete gali bet kas. Taigi populiariajame „Facebook” tinkle galite susidraugauti ir bendrauti su garsiais aktoriais, dainininkais, visuomenės veikėjais. Jų vardu skelbiama informacija, rašomos asmeninio gyvenimo naujienos. Tačiau dauguma garsenybių tikina jie socialiniuose tinkluose nebendrauja. Jų tapatybės gali būti pavogtos.

Koncerte už privatumą kovoti kvies garsiausi šalies atlikėjai – R. Dambrauskas, Tarasovai, V.Genytė, Mia, „El Fuego“, I.Starošaitė, Ž.Žvagulis , „Čilinam”, ŽAS, „Biplan“ ir t.t. Išskirtinį pasirodymą ruošia dainininkė Ingrida Kazlauskaitė, kuri atliks legendinį tėvų hitą „Tau tau tau”.

Tiesioginėje transliacijoj taip pat dalyvaus svečiai iš Latvijos „Big ol &the jokers” ir estų atlikėja Liis. Koncerto „mES Europa. Kovokime už savo privatumą” rengėjai žada dainininkų pasirodymus kartu su Martyno Staškaus vadovaujamu orkestru ir filmuotus siužetus, kuriuos bus pasakojama apie privatumo svarbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)