„Televizijose trūksta smagių projektų, kuriuos žiūrint juokinga būtų ir vaikams, ir suaugusiems. Šis paramos renginys būtent toks - jį smagu žiūrėti su visa šeima. O per šypsenas bandysime padėti tiems, kuriems paramos labiausiai reikia“, - apie tai kuo ypatinga BTV „Raudonos nosies diena“, atskleidė vyriausiasis kanalo prodiuseris Mantas Kazlauskas.

Todėl „Raudonos nosies dieną“ vainikavusiame koncerte surinkta visa puokštė pačių geriausių emocijų bei smagiausių pasirodymų, kokių, neabejoja organizatoriai, jau spėjo pasiilgti ne vienas žiūrovas. Tarp pasirodymus dovanojusių išsiilgtų atlikėjų seniai girdėtas buvo duetas, kurį sudaro Artūras Orlauskas-Zavaliauskas ir Klarkas. 

Scenoje po ilgos pertraukos pasirodė ir po motinystės atostogų grįžusi merginų grupė "69 danguje".

Net trims Lietuvoms garsenybėms šis renginys tapo tikru iššūkiu. Prieš koncertą dėl to jau įspėti Jurijus Smoriginas, Agnė Jagelavičiūtė ir Andrius Užkalnis - jiems teko rimtai padirbėti ir atlikti sudėtingas užduotis dėl kilnaus tikslo.

Štai A. Užkalnis viso koncerto metu mynė dviratį - kiekviena jo sudeginta kalorija buvo paskatinimas žmonėms paaukoti vargstančioms šeimoms. A. Jagelavičiūtė ryžosi gana drąsesniam poelgiui. Vardan to, kad žmones paragintų aukoti pinigus, ji nusiskuto galvą plikai.

J.Smoriginas, prisižadėjęs atlikti ypatingą numerį, jei žmonės suaukos daugiau nei 230 tūkst. litų. Žodžio choreografui teko laikytis - jis su puantais sušoko išties jaudinantį baleto numerį.

Linksmiausiais žmonėmis buvo paskelbti Karolis ir Kryžmantas. Linksmiausio stebuklo nominaciją laimėjo humoristas Vitalijus Cololo. Skaniausio juoko savininke tapo Laima Tamulytė arba scenoje žinoma kaip Mama Roc'n'Roll. Geriausiu vaikų draugu paskelbta vaikų grupė "O-lia-lia". Mieliausiu artistu pripažinta aktorė Kristina Kazlauskaitė.

Aukoti galite numeriais 1416 – auka 2 litai, 1419 – auka 5 litai. Labdaros ir paramos fondas „S.O.S vaikų kaimai“ ištisus metus teikia pagalbą socialiai remtinoms šeimoms, taip pat konsultuoja tėvus, kad jie tinkamai rūpintųsi vaikais ir išmoktų gyventi savarankiškai. Tačiau to neužtenka. Reikia visų mūsų pagalbos, kad išsipildytų paprasčiausios vaikų svajonės.

"Raudonos nosies dieną", minimą kovo 28-ąją, žmonės, pasipuošę raudonomis klounų nosimis, eina linksminti vaikų, kad šie šypsotųsi. Pirmiausia, dėmesys skiriamas sergantiems vaikams, todėl jie lankomi ligoninėse. Tokia diena pirmą kartą buvo suorganizuota Didžiojoje Britanijoje 1988 metais.

Garsiausi tos šalies komikai parengė vaikams skirtą programą, sulaukusią didžiulio pasisekimo. Dabar šventė rengiama ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, Australijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Suomijoje.

Prie iniciatyvos pasaulyje yra prisijungę Robbie Williamsas, Victoria Beckham, Gordonas Ramzis, Eltonas Johnas, Paulas McCartney, George Michaelas, Keira Knightley ir daugybė kitų žvaigždžių.

(Pildoma.)