Šių metų Azerbaidžano atstovas „Eurovizijoje“, „Chorų karuose“ jau viešėjusio, Lietuvos garbę dainų konkurse ginsiančio Andriaus Pojavio konkurentas – Faridas Mammadovas su jungtiniu „Chorų karų“ choru pristatė savo eurovizinę dainą „Hold me“.

Tiesa, po vizito "Chorų karuose" praėjusį sekmadienį, projekto vedėjas Vytautas Šapranauskas vėl nepasirodė eteryje. Jo nebuvo matyti ir užkulisiuose. TV3 atstovė Erika Vyšniauskaitė DELFI paaiškino, kad V. Šapranauskas ir vėl serga. Esą jis praėjusį sekmadienį per anksti pasirodė eteryje, tuo metu dar nebuvo iki galo pasveikęs, todėl ir vėl serga. Šou transliacijos pradžioje Mindaugas Stasiulis paskelbė pakeitęs V. Šapranauską.

Keturi stipriausi projekte besikaunantys chorai sceną drebina jiems labiausiai įsiminusiomis „Eurovizijos“ dainomis. Kauno Studentiškasis choras su „16 Hz“ trijule priešakyje įsijautė į praėjusių metų gražiausios Europos dainos konkurso nugalėtojos švedės Loreen kūrinį „Euphoria“. Vilniuje gyvenančių žmonių Šachmatinis choras, vadovaujamas muzikinio projekto „ŠarkA“ merginų – Ievos Stasiulevičiūtės ir Gintarės Valaitytės stebino Donato Montvydo, pernai gynusio Lietuvos garbę „Eurovizijoje“, nauja dainos „Nenuleisk akių“ versija.

Panevėžiečių Indigo choras su generolu Vytautu Matuzu prisiminė 2005-ųjų metų „Eurovizijos“ dalyvės Maltos atstovės angelišką kūrinį, o Benamių Spindulio choras su generolu Stano žiūrovus kvietė kartu dainuoti garsiąją 2000-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojų danų „Fly on the Wings of Love“ melodiją.

„Chorų karų“ vedėjos I. Jankauskaitės muzikiniai pasirodymai kiekvieną sekmadienį pasitinkami ovacijų banga. Šįkart aktorė uždainavo su projekto svečiu, dainininku Vaidu Baumila.

Projekto komisijos gretose – operos solistė Kristina Zmailaitė, dirigentas Martynas Staškus, aktoriaus Aisčio Mickevičiaus personažas Vydas ir M. Stasiulio įkūnytas Saulėnas.

Sekmadienio vakarą "Chorų karuose" kaip niekada laimingas buvo Saulėnas. Vyras apsiskelbė projekto vedėju ir išdidžiai pakeitė vis rečiau eteryje pasirodantį Vytauta Šapranauską. Tuo metu Saulėno kėdę komisijoje pakeitė jo kolega iš radijo - pensininkas Vydas.

Pirmieji šį vakarą pasirodė Vilniaus Šachmatinis choras su "Šarkomis" priešakyje. Kolektyvas atliko Donato Montvydo dainą "Nenuleisk akių". Kaip ir kiekvieną kartą, choristai paruošė teatrališką numerį, tačiau nesulaukė komisijos, kurioje dirbo dirigentas Martynas Staškus, operos solistė Kristina Zmailaitė, aktorius Marius Jampolskis ir pensininkas Vydas, liaupsių.

Antrieji scenoje - Benamių choras "Spindulys". Danų "The Olsens Brothers" hitą "Fly With the Wings of Love" atlikę choristai iš komisijos gavo pylos už nusidainavimą ir rekordiškai žemą balą - 30. Choro vadovą Stanislavą Stavickį-Stano barė net jo kolega M.Jampolskis.

Tretieji scenoje pasirodė kauniečiai. Studendiškasis choras uždainavo praeitų metų "Eurovizijos" nugalėtojos Loreen hitą "Euphoria". Pasirodymo akcentu tapo išskirtiniai atlikėjų batai, kurie leido plastiškai siūbuoti scenoje. Komisija dainininkams skyrė 37 balus.

Paskutiniai prieš egzaminą pasirodė Panevėžio choro atlikėjai. Jie akimirksniu tapo komisijos narių numylėtiniais. Vienu balsu žiuri nariai tikino, kad tai buvo "tikras tikro choro pasirodymas su puikiais solistais". Savo liaupses komisijos nariai iliustravo ir įvertinimais - Panevėžio "Indigo" choristai vieninteliai gavo 4 dešimtukus.

Mažiausiai žiūrovų palaikymo sulaukė Stano ir Benamių Spindulio choras, daugiausiai balsų žiūrovai skyrė Kauno Studentiškajam chorui bei "16 Hz". Susumavus rezultatus išaiškėjo, kad su projektu atsisveikinti turi Stano ir Benamių Spindulio choras. Pirmojoje vietoje - 16 Hz ir Kauno Studentiškasis choras.

"Chorų karų" akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)