Apdovanojimus laimėjo:

1. „Metų patarlė“:

„Apetitas atsiranda bevalgant“ – arba visa tiesa apie tai, kaip į paskutinį valdžios traukinį pakviesti lenkai užsimanė ne tik lenkiškų užrašų Lietuvoje, bet ir privalomo tikybos dėstymo mokyklose. Kaip sako lietuvių liaudies išmintis – „Įleisk lenką į koalicyją, tai ant altoriaus užlips“.

2. „Metu gyvūnai“:

Pliušiniai meškiukai – kurių švedai, atskridę iš Lietuvos į Baltarusijos oro kosminę erdvę, pribarstė kaip blakių, ir visi nuskrido, kaip pakso ereliai. Aplinka kalta!

3. „Metu vestuvės“:

Romantiška istorija apie tai, kaip meilė nugali politiką, arba kažkaip atvirkščiai. Ilgai planuota, gėlėmis ir BMW nuklota, Monikos Kvietkutės ir Andriaus Sedžiaus santuoka Šiaulių arenoje – kas myli ir kiaušinius deda, tas visada merginą veda. Su vestuvem ir Šventom Velykom!

4. Metų irkluotojas

Legendinis irkluotojas, buvęs pasaulio čempionas Jonas Pinskus, taip ir nenuirklavęs savo šeimos valties iki Seimo uosto.

5. „Metu mokytojas“

Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaitė – už geriausius užsienio kalbos kursus kandidatams į visus ministrus – kas angliškai skaito ir rašo, tas duonos ministro neprašo. Du ju spyk inglish? Du ju nou mashrumz? If ju hev problemz, ju neve ministrumz!

6. „Metų posakis“

Seimo narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė – už palinkejimą kultūros ministrui: „Ponai menininkai, jeigu mūsų kultūros ministras yra toks laisvamaniškas žmogus, tai gal pabandykite atlikti tokį performansą – pietaujančiam kultūros ministrui prišlapinkite į lėkstę ir pasakykite, kad tai yra jūsų meninė saviraiška.“ Dėkojame autorei už naujų srovių atradimą Lietuvos kultūroje.

7. „Geriausi ir šauniausi Viktoro Uspaskicho posakiai“:

Laimėjo frazė kolegoms Seimo nariams: „Jums ką, veną atidaryti ir duoti pačiulpti?”

„Metų atradimas“

Sensacingas mokslininko, Šniobelio premijos laureato Algio Ramanausko-Greitai atradimas, kad Lietuvos Respublikos Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius yra prietaisas, su japonisku pavadinimu „Jopšikmatj“.

9. Linksmiausias metų duetas:

10. „Metu įvykis“:

„Ūkio banko“ bankrotas – kaip Buratinas Romanovas durnių šalies Stebuklų lauke tris litus sodino – gal niekas ir nesudygo, bet pačiam gali tekti ir pasėdėti.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)