Žurnalistas: Sauliau Poška, ką čia darote?

Poška: Marginu. Ruošiuosi Velykoms, tai treniruojuosi ant sienos. Paskui marginsiu kiaušinius.
Ž: Bet sienas teplioja tik Solomonas.

Poška: Nu principe aš ir esu tas Solomonas. Čia mano antrasis aš. Toks naktinis. Kai čia vienas toks veikėjas pasiūlė pinigų už Solomono pagavimą, aš pasiūliau dar daugiau pinigų už nepagavimą. Tai taip ir paišau.
Ž: O kodėl jūs paišot kiaušinius?

Poška: Aš švenčiu balandžio pirmąją. Bet taip jau sutapo, kad sutapo su Velykom. Pakvietė mane į tokį renginį Auksiniai kiaušiniai. Nežinau man ten duos tą kiaušinį, ar įteikti kam reikės nežinau. Žodžiu, balandžio pirmoji yra Melagių diena. Kai pagalvoji, tai man čia kaip dešrų gamintojui kaip ir profesinė šventė. Nu čia apie užrašus ant etikečių. Va ką tau noriu parodyti. (Rodo du didelius stručio kiaušinius). Štai.

Ž: Čia jūsų?

Poška: Durnas klausimas. Aišku, kad ne. Čia vištos kiaušiniai.

Ž: Atrodo kaip stručio.

Poška: Kokio stručio? Čia vištos.

Ž: Tokie dideli nebūna vištų.

Poška: Varguolio mąstymas. Jeigu neįperku, tai nebūna. Aišku, kad būna. Lietuvoje yra dvi specialios vištos su praplatintais užpakaliais, kurios deda tokius kiaušinius. Specialiai man. Deda jos ilgai - tik po vieną kiaušinį per gyvenimą. Šeriamos jos yra milteliais iš „Mėslitos“, todėl tie kiaušiniai tokie ir užauga. Padėjusi tokį kiaušinį, minėtoji višta pasiekia nirvaną ir iškeliauja į amžinuosius lesyklos plotus. Nu bet ne apie vištų budizmą šiandien reikia kalbėti. Jeigu norite pamatyti, ką aš padarysiu su savo kiaušiniais - įsijunkite balandžio pirmąją LNK. Kartoju. Bus apdovanojimų ceremonija „Auksiniai kiaušiniai“. Ir aš ten dalyvausiu.
Ž: Tai jus rimtai pakvietė?

Poška: Principe ne. Aš išsipirkau dalyvavimą. Kai turi tokius kiaušinius, negali praleisti tokios progos. Turėtų būti žiauriai gera programa.
Ž: Kodėl?

Poška: Taigi sakau - todėl, kad aš dalyvausiu. Tada ir pasimatysim. Tarp kitko, vienas mano auksinis kiaušinis kainuoja daugiau negu garsusis Šedžiaus herbas. Tik neprašykite patikslinti, apie kuriuos kiaušinius kalbu…

Akimirkos iš susitikimo:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)