Iškritusieji viešai neapgailestavo, o suskubo padėkoti visiems chorą palaikiusiems.

Šį, prieššventinį vakarą TV žiūrovus maloniai nustebino pagaliau sugrįžęs Vytautas Šapranauskas, kurio dėl nežinomų priežasčių praeitoje laidoje nebuvo.

Artėjant Kovo 11-ajai, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, chorai savo dainas skyrė gimtinei.

„Kiekvienas choras ieško netradicinių režisūrinių sprendimų. Šį sekmadienį studijoje bus ir smėlis, ir susikibusių rankų jūra, kviečianti prisiminti Baltijos kelią“, – prieš laidą užsiminė projekto vykdomoji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė.

Intensyviai vyksta sceninių kostiumų paieškos. „Vieniems reikia iš kino studijos gauti partizaninį laikotarpį atitinkančių kostiumų, kitiems – lininių apdarų, žalvarinių papuošalų, treti nori būti modernūs šiuolaikiniai lietuvaičiai – pakėlę sparnus emigracijai, ketvirti įkvėpimo semiasi iš senų pageltusių fotografijų. Projekto stilistė Arūnė Daukantaitė vos spėja suktis“, – tęsė N. Kavaliauskienė.

Ir iš tiesų, kiekvienas kolektyvas spindėjo ryškiau vienas už kitą. Kas blizgėjo, kas puošėsi lietuviška simbolika - tačiau visi atrodė šventiškai.


Projekte varžėsi Vaidos Genytės Policijos choras, Tauragės krašto Braškinis choras su Donalda Meiželyte, Panevėžio Indigo choras su Vytautu Matuzu, Anatolijaus Oleiniko Druskininkų Deimantinis choras, „ŠarkA“ ir Vilniaus Šachmatinis choras, Kauno Studentiškasis choras su „16 Hz“ ir Stano benamių choras Spindulys.

Trijų laidų rezultatai:

1. Panevėžio Indigo choras
2. Spindulio choras
3. Kauno Studentiškasis choras
4. Vilniaus šachmatinis choras
5. Policijos choras
6. Druskininkų Deimantinis choras
7. Tauragės krašto Braškinis choras

Naujienų portalo DELFI nuotraukų galerijoje - pirmosios lemiamos laidos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (642)