LNK televizijos žiūrovai tiesioginės transliacijos metu išvys ne tik specialiai šiam renginiui paruoštus muzikinius pasirodymus, išgirs mėgstamas dainas, bet ir turės unikalią galimybę susipažinti su žmogaus teisių padėtimi Lietuvoje, įdomiais pašnekovais bei intriguojančiomis tikromis istorijomis.

Projekto vykdančioji prodiuserė Agneta Gabalytė sako: „Žmogaus teisės – tai sąvoka, kurią girdime gana dažnai, tačiau pernelyg mažai į ją įsigiliname. Mums, per dvi dešimtis nepriklausomybės metų tai tapo tarsi jau savaime suprantama - žmogaus teisės svarbios, jos turi būti užtikrinamos ir tai tarsi iš tiesų veikia. Tačiau tikroji situacija nėra tokia gera – mes per mažai žinome apie savo teises ir jų apsaugą.

Todėl ir kviečiame nelikti abejingais bei skatinti demokratiškesnę kovą už žmogaus teises. Tikiuosi, kad šis projektas atliks ir šviečiamąją funkciją, o pramoginę dalį užtikrins puikūs garsiausių atlikėjų pasirodymai, įspūdinga scenografija bei specialūs režisūriniai sumanymai, kuriuos išduoti dar šiek tiek anksti. Tačiau galiu patikinti, kad kovo 15 dieną renginio žiūrovai tikrai liks maloniai nustebinti“.

Muzikinė renginio dalis studijoje susirinkusius svečius ir televizijos žiūrovus stebins specialiai šiam koncertui parengtais pasirodymais, netikėtais duetais ar net keleto atlikėjų atliekamais visiems žinomais kūriniais, kurie siejasi su renginio tema. Scenoje savo dainomis už žmogaus teises kovos Evelina Sašenko, Ruslanas Kirilkinas, Julija Jegorova, Česlovas Gabalis, Irena Starošaitė, „Studentės“, Egidijus Sipavičius, „Naujosios Pupytės“, Gabrielius Vagelis, Neringa Šiaudikytė, Pikaso, Monika Linkytė, Gabrielius Vagelis, Berta Timinskaitė ir kiti. Atlikėjams tiesioginės transliacijos metu gyvai akompanuos kūrybos namų ELITAZ grupė, vadovaujama Mariaus Leskausko.

Koncertą „mES Europa. Kovokime už žmogaus teises“ ves naujas, televizijos eteryje dar neregėtas vedėjų duetas. Jaunatviškos energijos kupina vedėjų pora kalbins studijoje susirinkusias iškiliausias šalies asmenybes, politikus, įvairių žmogaus teisėmis besirūpinančių ar su tuo susijusių organizacijų atstovus bei ekspertus.

Bus atskleistos tikros istorijos, nušviečiančios dabartinę žmogaus teisių padėtį Lietuvoje. Tai atskleis ir intriguojantys siužetai, kuriuose žinomi LNK televizijos veidai pateks į įvairias žmogaus teises pažeidžiančias situacijas – socialines provokacijas.

Beprecedenčio žurnalistinio eksperimento metu tokios LNK žvaigždės kaip Donatas Katkus, Irūna Puzaraitė, Rimas Šapauskas bei kiti eterio veidai patikrins, kaip iš tiesų veikia žmogaus teisės Lietuvoje.

Renginio tema simboliškai bus įtvirtinta ir scenografijos sprendimais – visi žiūrovai, pašnekovai, garbūs svečiai bei muzikinė grupė bus išdėstyti ratu. Toks, amfiteatrą primenantis išdėstymas atskleidžia lygiavertiškumo principą, kuris taip pat yra itin svarbus kalbant apie žmogaus teises.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)