Šešios naujagimių mirtys ir gimdyvių sveikatos sutrikdymas. Prokuratūros darbuotojai nurodo būtent tokį pagrindinį tyrimo motyvą. Bet ar jis vienintelis? Kalbama, kad medikus ir gimdymo namuose propaguotojus bei šalininkus supriešino pinigai, o pribuvėjų veikla esą yra labai pelninga.

Gimdymus namuose priiminėjusias moteris bandoma padaryti kriminalinėmis nusikaltėlėmis, kurios neva pelnėsi iš nelegalios ūkinės veiklos.

Kalbama, kad išsikviesti pribuvėją kainuoja net du tūkstančiai litų.

Tačiau pribuvėjos Jurgos vyras Gintautas Švedas tvirtai pareiškė, kad jo žmona iš gimdyvių nėra paėmusi nei lito. "Visa ta veikla buvo praktiškai labdaringa. Dėl tam tikrų vidinių motyvų, kurių nenoriu viešinti, Jurga to nedarė. Tas kainynas greičiausiai iš medikų perneštas. Norėtųsi pamatyt bent vieną žmogų, kuris mokėjo bet kokį atlygį ar davė pinigų", - sakė G.Švedas.

Tuo tarpu medikai teigia, kad susilaukti kūdikio valdiškuose gimdymo namuose nieko nekainuoja. Bet ar tikrai? Laidos kūrybinė grupė išsiaiškino, jog ne viena šeima specialiai šiam reikšmingam gyvenimo įvykiui taupo pinigus - tam, kad prieš pat gimdymą galėtų vokelius įteikti gydytojams ir akušeriams ir jaustis saugūs bei prižiūrėti.

Mažais atlyginimais dažnai besiskundžiančių medikų ir pribuvėjų turtas bei gyvenimo sąlygos ženkliai skiriasi. Du prabangūs butai prestižiniame sostinės rajone ir sodyba ant ežero kranto - tokiu turtu, kaip pati teigia "iš algos" gali didžiuotis žinoma medikė, o vargana krosnimis kūrenama lūšna - daugiavaikės pribuvėjos turtas.

Kovo 5 dieną, antradienį, 18.45 val. laidos "Nuoga tiesa" tiesioginiame eteryje ietis surems ne viena gimdymo namuose skandale dalyvaujanti pusė. Laidoje dalyvaus trijų dukterų namuose susilaukęs aktorius Jurgis Damaševičius, rašytoja Laura Sintija Černiauskaitė, akušerių asociacijos, akušerių-ginekologų sąjungos atstovai, tikimės pamatyti ir prokuratūros atstovą.

“Lietuvos ryto” televizijos eteryje žurnalistė Rūta Janutienė laidą ves ne viena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)