Didžiausių komisijos liaupsių susilaukė rokerės amplua sublizgėjusi Aistė Pilvelytė ir Česlovas Gabalis, kurį komisija pavadino scenos vilku, roko liūtu ir apskritai - tikru karaliumi šiame roko baladžių vakare. Komisija jiems abiems skyrė maksimalų balų skaičių. Mažiausiai - Vaidui Baumilai ir Karinai Krysko-Skambinei.

Tačiau susumavus komisijos vertinimus su žiūrovų balsais bendroje turnyrinėje lentelėje dalyviai pasiskirstė taip - pirmoje vietoje ir vėl atsidūrė daugiausiai žiūrovų simpatijų sulaukusi Vilija Matačiūnaitė, antroje - Ruslanas Kirilkinas, trečioje Vaidas Baumila, ketvirtoje Violeta Tarasovienė, penktoje Viktoras Gerasimovas, šeštoje liko Česlovas Gabalis, septintoje - Aistė Pilvelytė, aštintoje Karina Krysko-Skambinė. Paskutinę vietą užėmė Laura Zigmantaitė. Pastaroji dalyvė projekte nepasirodė dėl ligos, todėl kitą savaitę jai reikės pasivyti kolegas.

DELFI skaitytojai savo balsą atidavė Ruslanui Kirilkinui.

Kitą savaitę "Auksinio balso dalyviai išbandys save operos žanre.


"Auksinio balso" filmavimo akimirkos - DELFI galerijoje:

Susirgus Laurai Zigmantaitei, rokui skirtą ketvirtąjį „Auksinio balso“ gyvo garso koncertą pradėjo į Gwen Stefani įsikūnijusi Karina Krysko-Skambinė. Labai gerai įvertinta komisijos Karina atrodė kaip maištaujanti paauglė, kuriai, pasak komisijos, niekaip nepavyksta būti blogai.

Ruslanas Kirilkinas prieš pasirodymą juokėsi esąs vaikščiojantis anekdotas. Visų pirma dėl to, kad dainavo roką, kurio šiaip nemėgsta, visų antra – likus kelioms valandoms iki laidos pradžios vis dar nemokėjo atliekamos dainos žodžių.

„Nemoku meluoti, matote, net raudonis muša“, – akis nuleido Ruslanas. Tačiau ne dėl pamirštų namų darbų Ruslaną kritikavo komisijos nariai. Zita Kelmickaitė tikino, kad vaikinas roko vakarui per lyriškas. Į muzikologės kritiką Ruslanas atsakė, kad balsą dažnai reguliuoja itin aptempti džinsai. Tuo tarpu Zbignevui Levickiui Ruslanas priminė rokerį po triukšmingo vakarėlio: „Esate iš tų blogųjų rokerių, ir tai yra gerai“.

Violeta Tarasovienė, susirinkusi aukščiausius balus, vienintelė pasirinko lietuvišką roko kūrinį. „Man patinka jūsų šaukiamas „a“, tai liudija, kad tikriausiai esate buvusi roko koncerte", – per dantį Violetą traukė Z. Levickis, o kitas komisijos narys Vladimiras Prudnikovas patarė primadonai pailsinti balsą.

Šįkart „ilsėjosi" ir Zita Kelmickaitė, mat ją kamavo peršalimas: „Kalbu trumpiau, nes bėga nosis“, – teisinosi radijo laidų vedėja, o Andrius Rožickas piktdžiugiškai juokavo, kad teks dažniau Zitą kišti eketėn.

Vaidui Baumilai, kaip ir R. Kirilkinui, roko žanro iki „Auksinio balso“ išbandyti neteko. „Jį pažįstu tik iš paskaitų, tai visiškai skiriasi nuo to, ką dainuoju kasdien“, – tikino dainininkas.

Tačiau, matyt, Vaidui teks keisti savo repertuarą, nes komisija liaupsių vaikinui negailėjo: gyrė ir jo išvaizdą, ir šokio sugebėjimus bei linkėjo Lietuvai daugiau tokių atlikėjų, o dėl emocingesnių pasirodymų ateičiai patarė arba supykti, arba įsimylėti.

Viena projekto lyderių Vilija Matačiūnaitė džiaugėsi laidos tema: „Su roku draugauju nuo vaikystės. Esu net keliose roko grupėse dainavusi ir tikrai nesiskųsiu, kaip sunku atlikti šį žanrą, nes tie, kurie manęs nemėgsta tik apsidžiaugs“, – kaip tikra rokerė emocijoms nepasidavė atlikėja.

„Jūs labai stipri ir laisva moteris. Ir tai matyti", – po aukščiausiais balais įvertinto pasirodymo Vilijai komplimentus žėrė operos solistas V. Prudnikovas, pagyrų negailėjo ir kiti komisijos nariai.

Pirmasis Valstybinio simfoninio orkestro smuikas Z. Levickis net piktinosi: „Norėjau jums rašyti mažiau, bet negaliu“.
„Džeržgiančio balso aš niekaip neišspausiu. Nėra roko mano balse, bet ką padarysi“, – pečiais prieš pasirodymą gūžčiojo aukščiausio vyriško balso savininkas Viktoras Gerasimovas. Nepaisant to, kad roko savyje turi mažai, šį žanrą atlikėjas prisipažino mėgstantis – už pažintį su juo dėkoja tėvui.

Ir dėkoti buvo už ką – Viktoro pasirodymas ant kojų pastatė publiką ir sulaukė milžiniškų ovacijų, o jį devynetu ir aštuonetu įvertinę V. Prudnikovas ir Z. Levickis buvo „nubaubti“.

Visus dešimtukus surinkusiai Aistei Pilvelytei dainuoti roką sekėsi žymiai geriau, negu vėliau seksis plautis tatuiruotes, kuriomis atlikėją pasirodymui padabino stilistai.

Kūno piešiniai studijoje įplieskė stiprią diskusiją. A. Rožickas net pasiteiravo Z. Kelmickaitės, ar ji neturi tatuiruotės: „Jums labai tiktų „Ryto suktinis“ ant nugaros, – juokėsi Andrius, o Zita netruko atsikirsti. - Manau, norėtumėte, kad ten būtų propeleris“.

„Bent jau galėsiu išsirėkti“, – prieš pasirodymą nekantravo Česlovas Gabalis, kuris, rodos, gimė dainuodamas roką. Dar mokykloje su draugais jis laimėjo geriausios roko grupės konkursą, rokui njis ištikimas iki šiol.

„Šis vakaras įrodė, kad Aistė ir Česlovas yra geriausi Lietuvoje roko atlikėjai, – rokerį gyrė Z. Levickis, kuriam antrino profesorius V. Prudnikovas. – Tu esi tikras karalius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)