LRT televizijos laida „Mūsų laisvės metai“ šį sekmadienį, vasario 24 dieną kviečia į diskusiją apie įvykius, kurie prieš 20 metų kurstė visos tautos aistras:


Pirmoji Prezidento rinkimų kampanija, neskelbti ir niekada neafišuoti kandidatai, užkulisiniai susitarimai... Apie tai pasakos Gediminas Kirkilas, Eugenijus Gentvilas, Romualdas Ozolas.

Savanorių, pasitraukusių į Pakaunės miškus, istorija ir šiandien kaitina kraują bei emocijas – apie tuometinius įvykius diskutuos tiesiogiai istorijoje dalyvavę Nikolajus Medvedevas, Algirdas Patackas, Egidijus Bičkauskas. Audrius Butkevičius pagaliau prabils apie lig šiol nutylėtus kariuomenės išvedimo momentus.

Žurnalisto Vito Lingio nužudymas, nusikalstamų brigadų susikūrimas ir stiprėjimas, šalį apraizgantis reketas, pirmieji verslininkų žingsniai, atsiskaitymas pinigų lagaminais, auksu ir deimantais – apie tai prisimins 1993 m. įvykių sūkuryje buvę valdžios atstovai, teisėsaugos pareigūnai ir kapitalizmo pradininkai.

Kultinio lietuviško serialo „Giminės“ kūrėjai atskleis, kodėl filme atsisakyta sekso scenų, alpinistas Vladas Vitkauskas pasakos apie pirmąją lietuvišką trispalvę dangų remiančiame Evereste, jachtos „Laisvė“ kapitonas – apie du metus trukusią kelionę aplink pasaulį su vos dešimties sulaukusiu sūnumi.

Svarbiausi 1993 m. įvykiai, unikalūs dokumentiniai kadrai, prisiminimai ir emocijos – visa tai laidoje „Mūsų laisvės metai. 1993“ šį sekmadienį 21.15 val. per LRT televiziją. Vedėjai Edita Mildažytė ir Audrius Siaurusevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)