Andrius Tapinas ir dar keli jo kolegos iš LRT – Virginijus Savukynas, Algimantas Čekuolis, Nijolė Baužytė –savo knygas pristatys šių metų, jau keturioliktoje, Vilniaus knygų mugėje.

Ne pirmi metai Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija – neatskiriama Vilniaus knygų mugės dalis. Trečius metus iš eilės visuomeninis transliuotojas apie knygų mugę ne tik informuoja, bet ir tiesiogiai transliuoja iš jos daugelį savo laidų. Kaip ir pernai, šiemet Litexpo parodų centre, kur vasario 21-24 dienomis vyks Knygų mugė, bus įsikūrusi speciali LRT studija.

„Po kelerių metų sėkmingo dalyvavimo viename svarbiausių metų kultūrinių renginių – o toks ir yra Vilniaus knygų mugė – šiandien jau neįsivaizduojame, kad galėtume likti nuošalyje. Apsilankę mugėje esančioje LRT studijoje žmonės iš arti galės pamatyti, kaip kuriama, transliuojama ar įrašoma televizijos ar radijo laida. Galų gale, prieiti ir susipažinti su mūsų vedėjais, jų svečiais, kūrybine grupe. O mums tai – puiki galimybė tapti vieno gražiausių, populiariausių Lietuvos kultūrinių renginių dalimi“, – sako LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

LRT pagalba apsilankyti mugėje galės ir atokiausių Lietuvos kampelių gyventojai – apie svarbiausius mugės renginius bus ne tik pranešama laidose, bet ir daromi įdomiausių, išliekamąją vertę turinčių diskusijų ir pristatymų įrašai, kuriuos LRT žiūrovai ir klausytojai galės pamatyti ar išgirsti ateityje.

Jau šį ketvirtadienį, vasario 21 dieną 11 val. iš Litexpo parodų centro bus transliuojama Virginijaus Savukyno „LRT aktualijų studija“ (tiesiogiai per LRT radiją ir LRT televiziją). Laidos tema – kaip literatūroje įprasminama mūsų istorija? Dalyvaus lietuvių kilmės anglų kalba kuriantis kanadiečių rašytojas Antanas Šileika, išleidęs romaną „Pogrindis“ apie partizaninį karą pokario Lietuvoje, rašytojai Herkus Kunčius ir Mečys Laurinkus. 14 val. iš ten transliuos LRT radijo laida „Lietuvos diena“, kurią veda Madona Lučkaitė.

Penktadienį iš Knygų mugėje esančios LRT studijos transliuos radijo ir televizijos laida „LRT aktualijų studija“ (11 val., ved. Zita Kelmickaitė), televizijos laida „Laba diena, Lietuva“ (12 val., ved. Henrikas Vaitiekūnas), radijo laidos „Mes, moterys“ (15 val., ved. Giedrė Čiužaitė) ir „Nežinau“ (17 val., ved. Mindaugas Nastaravičius)

Šeštadienį, vasario 23 dieną 10 val. kviečiame tiesiogiai iš Knygų mugės klausytis LRT radijo laidos „Kultūros savaitė“ (ved. Jolanta Kryževičienė ir Gailutė Jankauskienė), 14 val. prasidės „Lietuvos diena“.

Sekmadienį, vasario 24 dieną 14 val. Knygų mugėje bus paskelbti „Metų knygos rinkimų 2012“ laureatai. Apie tai taip pat informuos LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją