Laimėtoja net ir praėjus pusvalandžiui nuo žiūrovų verdikto paskelbimo negalėjo patikėti savo sėkme, o išgirdusi, kad tai ji susišlavė visus prizus ir šlovę, pagalvojo paprastai: „Vau".

Paklausta, kur investuos laimėtus pinigus, 50 tūkstančių litų, G. Vokietytė nei kiek nesudvejojo ir atskleidė nedelsiant suremontuosianti mamos namų stogą.

Giedrė tiki, kad pasibaigus šou tęs muzikinę karjerą ir sako, kad tereikia didelio noro ir viskas įmanoma. „Būsiu dainuojanti veterinarė", - juokavo laimėtoja.

Savo pergalės Giedrė ilgai nešvęs, nes iš pat ryto keliaus į darbą - tik paminės su naujais bičiuliais iš projekto.

Paprašyta paminėti dalyvį, kuriam, jei nebūtų laimėjusi pirmos vietos, skirtų pagrindinį prizą, G. Vokietytė nebuvo apsisprendusi. Pasak merginos, visi per daug skirtingi, kad būtų galima palyginti.

Ateityje G. Vokietytė ketina likti prie to stiliaus, kuris jai artimas ir gerbėjų būrio lėkštais popso kūriniais užkariauti nebandys.

Per projektą G. Vokietytė ne kartą dėkojo savo draugui. Smalsaujantiems žurnalistams ji patvirtino - jos širdis užimta, tačiau mylimasis toks supratingas, kad už bučinį su Vaidu Baumila finalo metu nieko blogo nesakė - jis, pasak laimėtojos, supranta, jog scena yra scena ir daug kas joje suvaidinta.

Saulius Urbonavičius-Samas ir Giedrė Vokietytė

Didžiajame „X Faktoriaus“ finale susikovė Rūtos Ščiogolevaitės auklėtinė Aleksandra Metalnikova, Sauliaus Prūsaičio ruošiama repo grupė "RSP" ir Sauliaus Urbonavičiaus-Samo mokoma Giedrė Vokietytė. Jie atliko net po tris dainas.

Po dviejų dainų finalą paliko Aleksandra. Už ją buvo balsuota mažiausiai kartų.

Iš viso superfinale prabalsuota daugiau nei 80 tūkst. kartų, tačiau tarp Giedrės ir "RSP", galutiniais skaičiavimais, buvo gan didelis skirtumas: daugiau kaip 13 tūkst. balsų.

Superfinale taip pat pasirodė visi „X Faktoriaus“ dalyviai.

Kol televizijos žiūrovai už favoritus balsavo mobiliaisiais telefonais, DELFI skaitytojams jau nuo penktadienio siūlė rinkti favoritą internete:


Prasidėjus transliacijai Samas žemyn į sceną nusileido galva, Saulius Prūsaitis įskriejo įsikibęs į lyną, supermoters kostiumą dėvinti R. Ščiogolevaitė skrido virš žiūrovų galvų, o Šapras įėjo dainuodamas serenadą.

Į teisėjų krėslą sėdęs Samas neabejoja, jog scenoje liko stipriausi, S. Prūsaitis, paklaustas, ko bijo "RSP" atsakė kad nieko, nebent šlovės. Rūta teigė, jog be galo didžiuojasi savo Aleksandra.

Pirmoji scenoje drauge su Donatu Montvydu pasirodė Aleksandra. Jiedu duetu atliko Bryano Adamso ir Barbros Streisand dainą "I Finally Found Someone". "Klasiškai gražu, švelnu, miela. Vienintėlio, ko man trūko - jūsų abiejų salto", - pasirodymą pakomentavo Samas. "Tu padarei didžiausią pažangą iš visų dalyvių", - neabejojo V.Šapranauskas.

Aleksandra Metalnikova ir Donatas Montvydas

Samo "scenos princese" pavadinta Giedrė scenoje pasirodė su Vaidu Baumila. Beje, Giedrė duetu dainuoja pirmą kartą gyvenime. Pora pasirodymą užbaigė karštu bučiniu.

"Negalima taip rizikuot superfinale", - sakė amo netekęs Šapras. "Daina buvo graži, tau tiko, o dėl smulkmenų nesikabinėsiu. Dueto egzaminą tu išlaikei, sveikinu", - teigė Rūta.

"Reikėjo daugiau bučiuotis", - pajuokavo S. Prūsaitis.

Vaidas ir Giedrė

Kiti scenoje pasirodė "RSP", kuriems scenoje talkino maestro Stasys Povilaitis. "Nuostabus junginys - 50 metų scenoje praleidęs atlikėjas ir neseniai susikūrusi jauna grupė", - po pasirodymo sakė S.Urbonavičius.

"Jei jau sugebėjote padaryti tokį duetą, tai esate tikrai verti finalo", - neabejojo R. Ščiogolevaitė.

"RSP" ir Stasys Povilaitis

Kol paaiškės, kas iškrenta iš superfinalo ir kas du lieka žaidime, scenoje "Bix" dainą "Mes tikim dievais" atliko Samas ir prieš pat finalą iš projekto iškritusi Ugnė.

Ugnė Valinčiūtė ir Saulius Urbonavičius-Samas

Po reklaminės pauzės vėl scenoje pasirodė lyriškoji Aleksandra. Moteris atliko Toni Braxton dainą "Unbreak My Heart".

"Mūsų, teisėjų, darbas yra labai sunkus. Mums reikia surasti neįprastus žmonės. Tokia tu esi", - gyrė dainininkę S.Prūsaitis. "Labai trumpai - tu sudaužei mano širdį", - angliškai prabilo V.Šapranauskas.

Aleksandra Metalnikova

Antrą kartą į sceną užkopusi Giedrė atliko dainą, kuri, anot samo ir "yra tikroji Giedrė" - "Read All About It".

"Tavyje yra toks scenos laisvės pojūtis, aš net pavydžiu", - po pasirodymo sakė Šapras. "Maniau, kad tu negali šios dainos sudainuoti, tačiau, pasirodo, tu gali priversti dainas skambėti giedriškai", - džiaugėsi Rūta.

Giedrė Vokietytė

"RSP", aprengti kaip kaliniai, atliko puikiai visiems žinomą reperio Coolio dainą "Gangsta's Paradise". "Oje, iš tos grupės, kuri scenoje blaškėsi, šiandien matosi, kad jie gali ne tik sudainuoti, bet ir suvaidinti kūrinį", - jaunuolius gyrė Samas.

"Pagaliau Dominykas parodė savo veidą. Pasirodymas buvo nuostabus", - sakė V.Šapranauskas.

"RSP"

Kol vyksta balsavimas, scenoje savo dainas atliko moterų širdžių ėdikas Martynas ir viliokės "4 Roses".

Martynas Kavaliauskas
"4 Roses"

Dalyviams atlikus po dvi dainas, susumavus balsus, paaiškėjo, jog superfinale dėl pagrindinio prizo kovoti liko tik du dalyviai iš trijų. Deja, superfinale mažiausiai balsų sulaukė Aleksandra.

"Esu labai laiminga, kad čia dalyvavau, kad patekau į superfinalą", - nedaugžodžiavo R. Ščiogolevaitės globojama atlikėja.

Liko tik du dalyviai

Dėl didžiojo prizo į kovą pirmoji stojo Giedrė. Ji atliko "gražiausią šiuo metu dainą pasaulyje" (anot Samo) - Pink "Try".

"Taip ji turėtų elgtis visą savo likusią karjerą", - Giedrės pasirodymą komentavo S. Prūsaitis. Tuo tarpu publika jai plojo atsistojusi.

Giedrė Vokietytė

Grupė "RSP" taip pat pasirodė su daugiausiai simpatijų sulaukusia daina. Trijulė atliko jausmingą Eminemo ir Rihannos hitą "Love The Way You Lie". Po dainos merginų akyse sužibo ašaros.

"Džiaugiuosi, kad jūs esate", - sakė Samas. "Aš jau nebenoriu kišti savo purvino trigrašio į jūsų jauną švarų gyvenimą", - žodžių pritrūko V. Šapranauskas.

"RSP"

Kol buvo skaičiuojami balsai, scenoje pasirodė visi projektą palikę dalyviai, kurie atliko bendrą dainą "I'm a Rock Star".

Transliacijos akimirkos ir užkulisiai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1523)