„Disko man niekuomet neužkliuvo. Aš jos neniekinau, jokiu būdu, tačiau man ji nedarė jokios įtakos. Nors mano laikais ji buvo itin populiari“, – tikino Česlovas Gabalis, laidos vedėjos Beatos Tiškevič dėl ant veido išpiešto žaibo palygintas su Hariu Poteriu.

Nors pačiam rokeriui disko, palyginus su operos žanru, neatrodė toks didelis iššūkis, komisijos narė Zita Kelmickaitė dešimtuko jam pagailėjo. Kita vertus, pats Česlovas Zitą įvertino dešimtuku už dainą Andriaus Rožicko atlape įsegtai sagei-papūgėlei: „Papūga, papūga – šiknoj pagalys, papūga papūga, kas jį iškrapštys“.

Kandžioji muzikologė dosnesnė buvo Violetai Tarasovienei, kuriai suteikė „disko karalienės“ titulą ir scenos deivę, kaip ir likę komisijos nariai, įvertino dešimtuku.

Jaunoji operos žvaigždutė Laura Zigmantaitė sulaukė ne pačių geriausių vertinimų – aštuonetais ir devynetais įvertinta gražuolė buvo išbarta dėl to, kad negali atsiriboti nuo operos. Laura nesulaukė ir žiūrovų palaikymo – susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, jauna moteris liko paskutinėje vietoje.

Nedėkingas šis vakaras buvo ir Lauros kolegai. Operos solistas Viktoras Gerasimovas, neslėpęs, kad „žiauriai nemėgsta“ disko ir nieko bendra su juo neturi, pasirinko Andrea Bocelli „Time to say goodbye“. Ir už tai buvo nubaustas vertintojų: „Disko stilius – ne vieta demonstruoti savo vokalą“, – sopraniną kritikavo Vaidas Vyšniauskas, jam antrino ir Zbignevas Levickis, pataręs vokalistui stengtis atsižvelgti į užduotis.

Tačiau likę atlikėjai namų darbus atliko su didžiausiu noru: „Tarp manęs ir disko labai daug, nes aš dainuoju „popsą“, be to, šis žanras man asocijuojasi su pirmaisiais šokiais,“ – teigiamų emocijų neslėpė Ruslanas Kirilkinas. Jis prisipažino, kad prieš ketverius metus kūrinį „Glorija“ dainuoti su italų estrados legenda Umberto Tozzi buvo daug drąsiau negu prieš „Auksinio balso“ komisiją, kuri atlikėjui buvo griežta: įvertinimas – visi aštuonetai ir septynetas.

Madonnos kūrinį atlikusi Karina Krysko-Skambinė sulaukė ne tik itin aukštų balų, bet ir Z. Kelmickaitės protekcijos: „Ožka nebliovus, jaučiu nebaubsi“, – „ožkele“ Kariną pavadinusiam A. Rožickui atkirto komisijos narė.

„Jai vienodai – žydi sodai“, – po Aistės Pilvelytės dainos įkvėpimo kalbėti eilėmis neprarado Z.Kelmickaitė, Aistei skyrusi dešimt balų. „Disko – tai judančios rankos ir kojos. Tai geros emocijos, sentimentai. Disko yra disko,“ – savo ruožtu konstatavo A.Pilvelytė.

Tuo tarpu Vaidui Baumilai žodis „disko“ kėlė visai kitokias asociacijas: „Kai išgirstu „disko“, į galvą šauna „BeeGees“ ir „Jackson Five“. Ir Egidijus Sipavičius“, – šypsojosi vaikinas. Tenoras V. Vyšniauskas, nepasaint to, kad Vaidas pagal balus su Vilija Matačiūnaite dalijosi antrąja vieta, jį pavadino stipriausiu vakaro dalyviu. „Jūs turite visas galimybes tapti auksiniu Lietuvos balsu“, – tenorui pritarė Z. Levickis, pataręs Vaidui neužmigti ant laurų.

Tai, kad Vaidas tikrai gali tapti projekto lyderiu, parodė ir žiūrovų balsai: Vaidui jie skyrė daugiausiai balų. Antra ir trečia vietos atiteko Ruslanui ir Vilijai. Pastaroji, susumavus komisijos ir žiūrovų balus, užėmė pirmąją vietą, antroji vieta bendroje lentelėje atiteko V. Tarasovienei, trečioji – V. Baumilai.

Kitą savaitę „Auksiniame balse“ karaliaus miuziklo žanras. Girdėsite kūrinius iš tokių miuziklų kaip „Katės“, „Ozo šalies burtininkas“, „Undinė“, „Vestsaido istorija“ ar „Operos fantomas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)