„Auksiniai balsai“ Vaidas Baumila ar Vilija Matačiūnaitė gal ir nardo disko platybėse kaip žuvys vandenyje, tačiau kaip disko reikalavimus išpildys operos solistas, neeilinio - itin aukšto, sopraninu vadinamo - balso savininkas Viktoras Gerasimovas? Arba roko vilkas, grupės „Pelenai“ lyderis Česlovas Gabalis?

„Labai džiaugiuosi, kad esu pakviestas į šį projektą, kuris kiekvienam dalyviui, manau, bus iššūkis. Juk savam vandeny, tau įprastame muzikos stiliuje maudytis gali kiekvienas, o į kitas jūras išplaukti ne taip ir lengva. Todėl visiems reiks pasistengti“, –neabejoja Č. Gabalis.

V. Gerasimovas tvirtai nusiteikęs: „Vienas iš tikslų ir išbandymų man šiame projekte yra įrodyti, jog bet koks kitas žanras, netgi disko, gali suskambėti atliekamas operos dainininko. Šita sintezė ir turėtų patraukti žiūrovą.“

Į „Auksinio balso“ sceną prikelti naujam gyvenimui šį šeštadienį žengs legendiniai Jacksonų penketuko (Vilija Matačiūnaitė, Vaidas Baumila), Donnos Summer (Viktoras Gerasimovas), Glorios Gaynor (Violeta Tarasovienė), dueto „Baccara“ (Laura Zigmantaitė) kūriniai. Umberto Tozzi daina į žiūrovus prabils Ruslanas Kirilkinas, Aistė Pilvelytė pasiskolins Cher, Karina Krysko-Skambinė – Madonnos kūrinį.

Ar jiems pavyks, spręs ne tik komisija, bet ir LRT žiūrovai. Gyvo garso disko fiesta su simfoniniu orkestru ir LRT džiazo grupe – jau šį šeštadienį 21 valandą.