Pirmą kartą projekto istorijoje patys žiūrovai nusprendė, kas turi teisę savo gebėjimus parodyti dešimtajame sezone. Daugiau kaip 100 tūkst. žmonių dalyvavo balsavime ir atrinko 12 pačių geriausių ir stipriausių ekstrasensų iš ankstesnių sezonų. Mistiniame šou dalyvauja ekstrasensai iš JAV, Azerbaidžano, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Estijos ir tolimosios Saudo Arabijos. O ką apie „Ekstrasensų mūšius“ mano žinomi Lietuvos aiškiaregiai ir bioenergetikai?

Vyriausiąja Lietuvos Ragana tituluojama Vilija Lobačiuvienė sako, kad jeigu tokios laidos sulaukia didžiulio susidomėjimo, vadinasi, jos yra reikalingos.

„Kaip ir versle, jeigu yra paklausa, turi būti ir pasiūla, todėl smagu, kai tokie projektai atsiranda. Reikia nepamiršti ir apie tai, kad kai tik ateina neramūs laikai, kai kyla problemų, žmonės pradeda dairytis atsakymų. Vieni juos randa tradicinėje religijoje, kiti pradeda domėtis magija. Tačiau svarbu suvokti, kad magija – tai ne žaidimas, ir į ją reikia žiūrėti rimtai, kitaip galima pakenkti ne tik sau, bet ir kitiems žmonėms. Smagu, kad šiais laikais, kai informacijos srautas yra labai didelis, televizija kuria ir tokias laidas kaip „Ekstrasensų mūšis“.

„Antgamtinių galių turintys žmonės neturi atsidurti kažkokiame užribyje. Pasaulis nėra vienalytis, o šalia mūsų gyvena labai įvairūs ir skirtingi žmonės, ir reikia tai priimti kaip faktą. Puiku, jeigu savo galias ekstrasensai nori ir gali demonstruoti viešai. Magija, antgamtinės jėgos egzistuoja. Galbūt ne viską galima paaiškinti, ne viską suprasti, bet tai nereiškia, kad to nėra. Žinau, kad tokie projektai yra labai žiūrimi. Žmonės juos žiūri, nes tai savotiškas detektyvas. Žiūrovams įdomu, koks bus atsakymas, kaip išsirutuliuos įvykiai. Aš nesu azartiškas žmogus, netikiu konkursais ir lošimais, todėl pati tokiame projekte tikriausiai nedalyvaučiau. Bet jeigu kitas sutinka ir dalyvauja, vadinasi, jis to nori, tai jo sprendimas. Pagaliau galbūt kažkas gyvenimą traktuoja kaip konkursą–tai kodėl neišbandžius sėkmės?“ – kalbėjo Vilija Lobačiuvienė

Aiškiaregė Vanda Darjina, kuri prieš kelerius metus dalyvavo analogiškame Lietuvos projekte ir tapo jo nugalėtoja, teigia, kad tokie projektai, kaip „Ekstrasensų mūšis“ yra labai įdomūs ir vertingi.

„Tie, kas domisi antgamtinėmis jėgomis, turi puikią galimybę praplėsti savo akiratį, pamatyti, kaip dirba žmonės, turintys ypatingų galių. Be to, kovodami tarpusavyje ekstrasensai jaučia konkurenciją, nori pasirodyti geriau, todėl deda daugiau pastangų. Man labai gerai sekasi burti iš rankos, taip pat galiu perskaityti žmogaus likimą jo akyse. Kiekvieno mūsų akyse egzistuoja vadinamieji „koridoriukai“. Būtent jie atskleidžia, kokia lemtis žmogaus laukia. Akys niekada nemeluoja, taip pat, kaip ir delnų linijos. Delnų linijos niekada nesikeičia, žmogus gimsta, o jo rankose jau yra nubrėžtas visas jo likimas“, – sako Darjina.

Darjinai pritaria ir dar vienas žymus Lietuvos bioenergetikas Aleksandras Sabutis. Jo nuomone, „Ekstrasensų mūšis“ – tai puikus projektas.

„Tiesa, tai ne visai mano sritis. Aš gydau žmones, o apie ateitį nespėlioju. Pas mane ateina tie, kurie jau yra nusivylę tradicine medicina ir nežino, kur kreiptis, kad pasveiktų,“ – sako Sabutis.

„Ekstrasensų mūšis. Titanų kova,“ – tai britiško „Psychic Challenge“ projekto analogas. Realybės šou metu dalyviai atskleidžia savo antgamtinius gebėjimus ir, įveikdami išbandymus, įrodo ekspertams bei žiūrovams turintys stebuklingų galių. Kiekvieną savaitę projektą palieka tas, kuris prasčiau pasirodė, kol lieka vienas nugalėtojas.

Dešimtojo sezono „Ekstrasensų mūšis. Titanų dvikova“ pirmoji laida vasario 2d. - per Pirmąjį Baltijos kanalą.
Laida transliuojama su lietuviškais subtitrais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)