Dėl išlikimo projekte šį sekmadienį kovėsi Rūtos Ščiogolevaitės mokiniai Aleksandra Metalnikova ir Saulius Šivickas, Sauliaus Prūsaičio ruošiamos grupės „Roxy 5“, „4 Roses“ ir „RSP“, Sauliaus Urbonavičiaus-Samo ugdomos Ugnė Valinčiūtė ir Giedrė Vokietytė bei Vytauto Šapranausko auklėtinis Martynas Kavaliauskas. Jo mokinys Nojus Bartaška praėjusioje laidoje paliko „X Faktorių“.

Tarpusavyje kovėsi ne tik dalyviai, bet ir jų mentoriai – „X Faktoriaus“ teisėjai. Kiekvienas jų projekte turi savo auklėtinių. Todėl komisijos nariai artėjant finalinėms kovoms daug jautriau reagavo į kitų komisijos narių kritiką savo mokinių atžvilgiu, nei patys dalyviai.

Iki šiol geriausiai sekėsi S. Prūsaičio auklėtiniams. Tačiau šį sekmadienį dėl išlikimo kovojo net dvi jo grupės - "4 Roses" ir "Roxy 5". Itin jautriai sureagavęs Saulius netgi panoro nusišalinti nuo balsavimo. "Aš jas myliu vienodai", - paaiškino jis. Tačiau "X Faktoriaus" vedėjas Marijonas Mikutavičius neleido to padaryti. "Šį kartą tu turi rinktis. Ar tau teko kada mylėti dvi moteris?" -bandė kolegai padėti Marijus. "Aš dabar myliu dvi moteris - savo žmoną ir dukrelę", - sakė Saulius.

Komisija, jo palengvėjimui, abiems kolektyvams davė vienodai balsų, todėl lemiamą balsą jis perlaido žiūrovams. Projektą palikti teko "Roxy 5".

Tiesioginės transliacijos akimirkos - DELFI galerijoje:

Sausio 13-osios vakarą vykusio projekto dalyviai kartu atliko Eurikos Masytės kūrinį „Laisvė“. Visos to vakaro dainos taip pat buvo vienaip ar kitaip susijusios su laisvės, vienybės tematika.

Martynas Kavaliauskas
Pirmasis iš dalyvių scenoje pasirodė Martynas Kavaliauskas, atlikęs Dariaus Milerio-Nojaus dainą „Kasdien į karą“. Nors Martynas tikino, kad jis per jaunas suprasti šį kūrinį, komisija neabejojo jo atlikimu. R. Ščiogolevaitė pabrėžė, kad vaikinui karininko uniforma jam labai tiko. O V. Šapranauskas išpranašavo, kad Martynas ateityje tikrai bus kviečiamas dainuoti per visus oficialius šalyje vykstančius paradus. Mat jis tikrai sugeba užvesti žmones kovai.
"4 Roses"
„4 Roses“ merginų kvartetas atliko Bryano Adamso kūrinį „All For Love“. S. Urbonavičiui-Samui pasirodyme pritrūko jėgos. „Atrodėte kaip tvarkingas „Liepaičių“ choras“, - sakė jis. Tačiau R. Ščiogolevaitė pagyrė, kad tai – tik skonio reikalas. Ir jai viskas atrodė labai skoninga.
Aleksandra Metalnikova
Aleksandra Metalinikova pasirinko Johno Lennono kūrinį „Imagine“. „Man atrodo, kad ši daina tau tiko labiau, nei Johnui Lennonui“, - mano V. Šapranauskas. Tačiau S. Prūsaitis pasigedo įvairovės. „Aš vis laukiu, kol mane nustebinsi. Tu visada atrodai tokia pat“, - sakė jis.
"RSP"
Mišrus reperių duetas RSP dainavo „Black Eyed Peas“ dainą „Where is The Love“. „Ingrida, šiandien dainavai tikrai prastai, bet mn vis tiek patiko į jus žiūrėti. Esate kažkoks neįtikėtinai smagus fenomenas“, - sakė R. Ščiogolevaitė.
Giedrė Vokietytė
Giedrė Vokietytė šią savaitę atliko „Cranberries“ kūrinį „Zombie“. R. Ščiogolevaitė pastebėjo, kad jos stiprūs pasirodymai balansuoja ant nesuvaldymo ribos, todėl palinkėjo nepaslįsti. „Tačiau vienareikšmiškai tu turėsi savo kalusytoją. Ir tai svarbiausia“, - mano komisijos narė.
Saulius Šivickas
Saulius Šivickas atliko Povilo Meškėlos dainą „Dar ne vakaras“. „Tai labai sudėtingas kūrinys. Tačiau tu su juo susitvarkei“, - už gražų pasirodymą dėkojo S. Prūsaitis. S. Urbonavičiui labai patiko dramaturginis dalyvio sprendimas, kuomet skambant finaliniams kaordams į orą nuo scenos pakilo kėdės. „Man buvo skauda. Ir tau mačiau buvo skauda. Tu savo misiją įvykdei“, - gyrė savo mokinį R. Ščiogolevaitė.
"Roxy 5"
Link finalo sėkmingai keliaujantis merginų penketukas „Roxy 5” pamiršo joms būdingas linksmybes ir kaip niekad rimtos bei susikaupusios sudainavo Michaelo Jacksono "Earth Song". Po šio pasirodymo komisijo snariai pastebėjo, kad tokiai stipriai dainai kai kurių merginų balsai dar per jauni. Tačiau atliekant finalinę dainos dalį jos puikiai susidorojo su užduotimi.
Ugnė Valinčiūtė
Dainuodama „Bjelles ir Peru“ dainą „Broluži“ Ugnė Valinčiūtė negalėjo suvaldyti ašarų. R. Ščiogolevaitės pastebėjimu, šio kūrinio tonacija dalyvei buvo per aukšta, o vietomi sper žema. Tačiau nepaisant to, komisijos narė liko sužavėta merginos artistiškumu bei sugebėjusi išjausti tai, apie ką dainuoja.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)