Į „X Faktoriaus“ sceną žengė likę vienuolika dalyvių: Rūtos Ščiogolevaitės ugdomi Aleksandra Metalnikova ir Saulius Šivickas, Sauliaus Prūsaičio ruošiamos muzikinės grupės „Roxy 5“, „4 Roses“ ir reperių Viktorijos, Dominyko ir Ingridos trijulė, Samo mokomos Kristina Radžiukynaitė, Ugnė Valinčiūtė ir Giedrė Vokietytė bei Vytauto Šapranausko auklėtiniai
Martynas Kavaliauskas, Petras Daunys ir Nojus Bartaška.


Pirmoji scenoje pasirodė Sauliaus Urbonavičiaus-Samo auklėtinė Kristina. Ypatingai šventiškai atrodanti atlikėja sudainavo puikiai visiems žinomą Mariah Carey dainą "All I Want For Christmas Is You".

"Kad Kristinos balsas - nuostabus, niekas neabejoja, bet man siurprizas buvo tie elniukai", - apie Kristinos šokėjus sakė Vytautas Šapranauskas. Jo manymu, Kristina pasirodė geriau, nei Mariah Carey.

Tuo tarpu Rūtai Ščiogolevaitei pritrūko judesio. "Nebuvo viskas čia taip gerai, kaip visi kalba. Mes galim daug geriau. Mums reikės susidoroti su jauduliu. Noriu, kad nebūtų tokių komentarų, kaip Vytauto, kad jis tik bernus mato. Man reikia, kad matytų tave", - sakė Samas.

"Matai, aš dirbu su Jurijum Smoriginu ir pradedu tik bernus matyt", - atšovė V. Šapranauskas.

Antrosios scenoje - merginų grupė "Roxy 5", kurioms Saulius Prūsaitis atlikti pasiūlė Dean Martin dainą "Let It Snow". "Tikiu, kad tai bus šilčiausias vakaro pasirodymas", - sakė "Happyendless" siela.

Samas pasirodymą pavadino "vaikų darželiu", tačiau, salei audringai sureagavus patikslino, jog jis mintimis sugrįžo į vaikystę. "Dainavot pernelyg švelniai. Tačiau sukūrėt šventinę nuotaiką, sėkmės jums", - sakė R. Ščiogolevaitė.

"Tikruoju Kalėdų pranašu" R. Ščiogolevaitės pavadintas Saulius scenoje pasirodė trečias. Jam teko Marijono Mikutavičiaus daina "Velnias, man patinka Kalėdos".

Kažkaip nenoriu tavęs Saulium vadinti, nes tu man - raketa", - pasirodymą pakomentavo S. Prūsaitė.

"Jei ne ugnys ir ne mergos, Markos dainai būtų vargas", - eiliuotai išbėrė Šapras. Pasak aktoriaus, ši daina labiausiai tinka Marijonui ir niekas už jį geriau šio kūrinio neatliks.

"Vienintelis tavo trūkumas, kad tu iki galo negali savimi pasitikėti", - sakė Sauliaus mokytoja Rūta.

"Kalėdos ne tik parduotuvių šturmas. Kalėdos - ir susimąstymo metas. Tikiu, kad merginos verks", - pristatydamas savo auklėtinį Nojų sakė V. Šapranauskas. N. Bartaška šįvakar gavo užduotį atlikti Leonardo Coheno dainą "Halleluja".

"Negaliu patikėti, kad tokią scenos patirtį turi, o vis dar drebi scenoje", - sakė Rūta. Su ja sutiko ir Samas. S. Prūsaičiui pasirodymas buvo "per daug kabaretinis".

Kita scenoje pasirodė Samo globojama ir žiūrovų jau pamėgta Ugnė. "Ir kalėdinės dainos gali skambėti kitaip", - savo mokinę pristatė S. Urbonavičius. Ji atliko puikiai visiems žinomą "Kardiofono" kūrinį "Kalėdinė eglutė".

"Man atrodo, kad jūs su Samu šokote aukščiau bambos. Tavo balsas puikus, bet aš išgirdau visai naują dainą", - sakė V. Šapranauskas. Su juo sutiko ir R. Ščiogolevaitė, pritarusi, jog melodiją reikia gerbti ir bent pagrindinius jo akordus palikti.

Po Ugnės scenoje pasirodė "RSP". Jie iš S. Prūsaičio gavo Justino Bieberio dainą "Drama boy". Praėjusią savaitę aikštingais išvadinti jaunuoliai surengė išties spalvingą pasirodymą, kuris paliko įspūdį ne tik teisėjams, bet ir gausiai salėje susirinkusiems žiūrovams.

"Tokios grupės trūko Lietuvoje", - sakė Samas. "Tai buvo geriausias vakaro pasirodymas", - pritarė Šapras.

Kita į sceną lipo Rūtos auklėtinė Aleksandra. Jai atiteko Annie Lennox daina "A Whiter Shade of Pale".

"Pagaliau atsiskleidei. Tai - pirmas vakaras, kai buvo drąsos, ryžto, gražiai atrodei, daina gera", - po pasirodymo sakė S.Prūsaitis. "Pati gražiausia snieguolė, kokią tik esu matęs gyvenime", - teigė Samas.

"Dainuojanti moteris yra gerai. Dainuojanti aktorė - šimtą kartų geriau", - pridūrė Vytautas.

Po Aleksandros scenoje pasirodė merginų numylėtinis Martynas. Jis gavo Gyčio Paškevičiaus dainą "Draugams". Po dainos tiek Martyno, tiek V. Šapranausko akyse sužibo ašaros, o publika plojo atsistojusi.

"Tu padarei tai, ko negalėjo padaryti net Nojus. Tu padarei stebuklą", - sakė Rūta.

Devintoji prie mikrofono stojo Giedrė. Samo globojama atlikėja gavo užduotį sudainuoti grupės "Train" dainą "Shake Up Christmas".

"Su kiekviena daina tu fantastiškėji. Tau įgimtas laisvės jausmas", - gyrė dalyvę V.Šapranauskas.

"Tu sugebi visus priversti į tave žiūrėti taip, lyg su nieko nekonkuruoji, o jau esi laimėjusi", - sakė R. Ščiogolevaitė.

"Aš apsisisiojau kaip berniukas iš laimės", - sakė Samas.

Po Giedrės scenoje pasirodė "4 Roses", padovanojusios "kalėdinį miuziklą" - Dianos Ross dainą "I Love You Baby". "Nubloškėt mane į USA, kaip buvo prieš daugel metų. Nuostabu", - sakė S. Urbonavičius. "Man labai trukdė tie keturi smerfai su šešiom smerfetkom, o man labiausiai norėjosi žiūrėti į jus", - apie merginas supusius šokėjus sakė V. Šapranauskas.

Paskutinis mikrofoną į rankas paėmė praėjusį sekmadienį vos projekto nepalikęs Petras Daunys. Jam šįkart atiteko Marijono Mikutavičiaus daina "Pakeliui namo".

"Tau reikia surasti savo stilių, savo dainas", - sakė Rūta. "Pritariu ir aš, man tai pasirodė kaip pirmakursio pasirodymas", - pridūrė S. Prūsaitis, o Samas neabejoja, jog Petras kol kas neišnaudoja savo šanso ir galimybių.

Po Petro dainos prasidėjo balsavimas, o kol jis vyko savo dainą "Sninga iš meilės" dovanojo "X Faktoriaus" vyrų trijulė Nojus, Martynas ir Petras.

Vėliau scenoje pasirodę likusieji dalyviai visi drauge atliko T. Augulio dainą "Kalėdų naktį tylią" ir M. Jacksono "Say You'll Be There".

Pasibaigus balsavimui paaiškėjo, jog mažiausiai balsų TV žiūrovai skyrė Sauliui ir Kristinai. Komisijos balsai pasiskirstė po lygiai, todėl galutinis sprendimas teko žiūrovams. Projektą sekmadienio vakarą netikėtai paliko viena favoričių laikyta ir lietuviška Whitney Houston vadinta Kristina Radžiukynaitė.

DELFI skaitytojų nuomone, projektą antrasis palikti turėjo Nojus Bartaška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (233)