Į „X Faktoriaus“ sceną sekmadienį žengė pačių geriausiųjų dvyliktukas, atrinktas iš keliolikos tūkstančių: Rūtos Ščiogolevaitės ugdomi Aleksandra Metalnikova, Saulius Šivickas ir Justas Ašmantas, Sauliaus Prūsaičio ruošiamos muzikinės grupės „Roxy 5“, „4 Roses“ ir reperių Viktorijos, Dominyko ir Ingridos trijulė, Samo mokomos Kristina Radžiukynaitė, Ugnė Valinčiūtė ir Giedrė Vokietytė bei Vytauto Šapranausko auklėtiniai Martynas Kavaliauskas, Petras Daunys ir Nojus Bartaška.

Mažiausiai balsų surinkusiam „X Faktoriaus“ dalyviui teks atsisveikinti su geidžiamiausia vadinama muzikos mokykla.

Kaip manote, kas mažiausiai vertas tęsti kovas projekte? Tiesioginės transliacijos metu dalyvaukite specialioje DELFI apklausoje!


Laidos prodiuseris ir teisėjas Samas prisipažino, jog taip baisiai nesijaudino per visus 25-erius scenoje praleistus metus. Sekmadienį scenoje pirmoji pasirodė jo auklėtinė Kristina. Stiprų balsą turinti mergina dainavo David Guetta ir Kelly Rowland dainą "When Love Takes Over".

Dainininkę gyrė visi teisėjai, o R. Ščiogolevaitė net atvirai pripažino, kad labai pavydi Samui tokios mokinės.

Antrieji į sceną lipo S. Prūsaičio globojama trijulė, pasivadinusi "RSP". "Tai didžiausias mano gyvenime galvos skausmas, didžiausias klaustukas", - pripažino "Happyendless" vokalistas. Grupė atliko Jay-Z bei Alicia Keys hitą "Empire State Of Mind".

Pirmasis R. Ščiogolevaitės dainuosiantis mokinys - "iš Marso atkeliavęs" Justinas. Jam teko garsusis "Eagles" kūrinys "Hotel California". "Pasirodymas kiek neišbaigtas, tačiau įdomus", - po pasirodymo sakė S. Prūsaitis. Pasak Samo, Justino vokalui dar reikia atsiskleisti ir jei jam pavyks, taps labai įdomiu atlikėju. "Aš tavimi didžiuojuosi", - mokinio daina džiaugėsi Rūta.

Kitas scenoje pasirodęs dalyvis - gerai žinomas "Lietuvos talentų" ir "Šok su manimi" dalyvis Petras Daunys. Jį projekte po savo sparneliu priglaudė V. Šapranauskas. "Smagu į tave žiūrėti scenoje", - neslepė R. Ščiogolevaitė ir pagyrė jo išvaizdą.

Po Petro pasirodymo vėl atėjo laikas Samo mokinei. "Giedrė - didžiausias mano galvos skausmas. Manau, atradome kažką, ką prisiminsite ilgai", - sakė "Bix" lyderis. Mergina atliko "Oasis" dainą "Wonderwall".

"Lenkiuosi prieš Samą. Tai buvo pirmasis pasirodymas tobulai atitikęs "X Faktoriaus" reikalavimus", - sakė V. Šapranauskas.

"Tu man vos infarkto neįvarei. Aš dėl šio pasirodymo keletą naktų nemiegojau. Ne viskas buvo tobula, bet svarbu, kad viskas buvo taip, kaip mes sugalvojom", - savo mokine džiaugėsi S. Urbonavičius.

Po Giedrės į sceną užlipo "deimantu" pavadintos S. Prūsaičio globojamos "Roxy 5". Jos atliko Justino Bieberio dainą.

"Vau. Aš negaliu pamiršti jūsų iš atrankų. Buvo taip liūdna, bet kai jūs pasirodėte viskas sprogo. Manau šiandien - ne išimtis. Ši scena jums bus didelis gėris. Čia gausite patirties, jėgų, jums padės mūsų jaunieji žiūrovai", - sakė Samas.

"Man pritrūko šou. Bet tai - ne jūsų, o to žmogaus, kuris su jumis dirba problema. Duokit nuogo kūno žiūrovams", - sakė Šapras ir sukėlė audringos Samo reakcijos: "Jos gi nepilnametės!".

"Noriu pristatyti išskirtinę dalyvę: pražydusią, ypatingai jausmingą artistę, nuo kurios dvelkia šiltomis emocijomis", - savo mokinę Aleksandrą pristatė R. Ščiogolevaitė ir pripažino, kad iš šios dalyvės tikisi tikrai daug.

"Tu mane sugrąžinai į jaunystę, kai girdėjau šią dainą. Tavo balsas - aksominis, transliuojantis kažkokį gėrį. Buvo šilta ir gera", - pasirodymą įvertino S.Urbonavičius.

Po Aleksandros mikrofoną į rankas paėmė Martynas, Šapro auklėtinis. "Šalia jo Chulijo Iglesias būtų tik Chulijo", - sakė aktorius. Martynas atliko dainą "Nosa".

"Nuostabu, net pamiršau tavo vardą. Beje, tavo vardo niekada nepamiršta tas, kuris man nuolat priekaištauja dėl to, kaip į tave žiūriu", - sakė Rūta, galvoje turėdama salėje sėdintį savo sužadėtinį.

"Vienu žodžiu nėra žodžių", - Martyno pasirodymą įvertino jo mokytojas V. Šapranauskas.

Vėliau pasirodžiusi įsimenančio balso savininkė Ugnė atliko Ievos Narkutės dainą "Raudoni vakarai". Šios atlikėjos mokytojas projekte - Samas. Merginai salė ir S. Urbonavičius plojo atsistoję. Tokios audringos reakcijos nebuvo sulaukęs nei vienas dalyvis.

"Tokių lietuviškų žodžių, kuriais galėčiau apibūdinti šį stebuklą tiesiog nėra", - dainą gyrė R. Ščiogolevaitė. "Tokios lietuviškos moterys nušluos visą pasaulį. Aš apsiverksiu", - sakė "Bix" lyderis ir atskleidė, jog Ugnę sutiko gatvėje ir iškart pakvietė į projektą.

"Tai, ką jums pristatysiu yra labai seksualu", - savo kuruojamą grupę "4 Roses" pristatė S. Prūsaitis. Merginos atliko dainą "Raining Man". "Žiauriai džiaugiuosi, kad Lietuvoje mes pagaliau turime žiauriai gražių merginų grupė, kuri dainuoja! Kuri gerai dainuoja", - sakė Samas. "Jūsų pirmasis blynas neprisvilo", - džiaugėsi "Happyendless" narys.

"Visi pasaulio rokeriai kelkitės ir įsidėmėkite vardą Saulius", - apie kitą savo mokinį sakė ir net jo vardą sumaišė Rūta ir pavadino jį didžiausiu savo komandos klaustuku. Jis scenoje pasirodė su Aerosmith daina "Crazy".

"Neabejoju, kad pirmas už tave balsuos Marijonas, aš būsiu antras", - sakė Šapras.

Paskutinis scenoje - Nojus Bartaška. V.Šapranausko mokinys atliko Adele dainą "Set Fire To The Rain". Šiame projekte jis, kaip pats sako, trokšta išsikapstyti iš praeityje likusio Barto įvaizdžio. Matant pasirodymą tikriausiai niekas nesuabejojo, jog jam tai jau pavyko padaryti.

"Gražu matyti, kaip tu augi. Nekandrauju pamatyti, kaip viskas bus toliau", - ašaras braukdama sakė Rūta. "Berniukas Bartas mirė, tegyvuoja vyras Nojus", - jai antrino S. Prūsaitis.

Televizijos žiūrovai balsuodami nusprendė, jog pirmasis dalyvis, paliekantis "X Faktorių" yra Justas Ašmantas. Prie iškritimo ribos buvo atsidūręs ir Petras Daunys. Vis tik teisėjai nubalsavo, kad pirmasis išeiti turi "marsiečiu" pramintas Justas.

Tai reiškia, jog DELFI skaitytojų ir TV žiūrovų nuomonės sutapo: portalo lankytojai specialioje apklausoje nusprendė, jog "X Faktorių" pirmasis turėtų palikti būtent šis R. Ščiogolevaitės auklėtinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)