Grandiozinis šešių valandų trukmės Didysis muzikų paradas pirmąkart vyks LRT didžiojoje studijoje ir bus tiesiogiai transliuojamas trimis kanalais – per televizijos kanalus LRT KULTŪRA ir LRT LITUANICA bei radijo stotį LRT KLASIKA.

Jame pasirodys garsiausių Lietuvos muzikantų dinastijos solistas Vladimiras Prudnikovas su dukra Ieva Prudnikovaite, saksofonistas Petras Vyšniauskas su sūnumi Dominyku Vyšniausku, Armonų ir Juozapaičių trio.

Lietuvos muzikų sąjunga „Didžiojo muzikų parado“ metu visuomenei pristatys ir seniai brandintą „Muzikų senjorų rėmimo fondo“ idėją.

„Pagrindinis šio fondo tikslas – padėti mūsų šalį garsinusiems ir savo talentą dovanojusiems menininkams senatvę pasitikti oriai ir garbingai, neleisti jiems likti vis aktyvesnio mūsų šalies kultūrinio gyvenimo užribyje. Turime daug planų, idėjų ir netgi pirmuosius rėmėjus, – sako šventės meno vadovė, Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė. – Šventės metu pinigų nerinksime, bet skleisime pačią fondo idėją ir jo tikslą – įsteigti globos namus gyvenimo saulėlydį pasitinkantiems menininkams, ieškant patraukios globos namų formos, bendruomenės, kur žmogus jaustų psichologinį komfortą, idėjos.“

Didysis muzikų paradas 2102 – tai unikali galimybė per vieną dieną pažinti iškiliausius Lietuvos muzikus, pajusti ypatingą ir azarto kupiną koncerto - maratono nuotaiką bei pasiklausyti įvairiausių žanrų kūrinių, kuriuos publikai dovanos tikri savo sričių profesionalai – 7 orkestrai, 5 chorai, 10 solistų ir 15 kamerinių ansamblių.

Didžiojo muzikų parado metu bus surengta iškilminga „Auksinio disko 2012“ laureatų pagerbimo ceremonija, taip pat apdovanotas DELFI portale renkamo „Publikos simpatijos“ prizo laimėtojas. Koncertinius numerius atskirs reportažai ir archyvinė medžiagą iš neišsemiamų LRT archyvų.

Renginį ves ir jo dalyvius kalbins muzikologai ir LRT laidų vedėjai Jūratė Katinaitė ir Viktoras Gerulaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)