Gruodžio 3-ąją Tarptautine neįgaliųjų diena 1992 metais paskelbė Jungtinių Tautų Organizacija. Ši diena daugelyje pasaulio šalių, taip pat ir Lietuvoje, minima nuo 1993 ųjų.

Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiantis renginys skiriamas žmonėms su negalia ir jų šeimos nariams, globėjams, visiems, kurie padeda neįgaliesiems integruotis į visuomenę. „Artimųjų pagalba, valios jėga ir viltis – visa tai reikalinga bet kuriam iš mūsų, kad galėtume siekti tikslo, tobulėti ir netgi pagelbėti kitam, – sako akcijos iniciatorė Joana Šimanauskienė, bendruomenės centro „Vilties pavasaris“ vadovė, renginį „Aš esu“ organizuojanti jau aštuntąjį kartą. – Pasaulis jau sužinojo, kad žmonės su negalia gali išreikšti save įvairiose srityse. Jie geba ir moka piešti, dainuoti, šokti, atjausti kitą ir mylėti. Technologijos ypač padeda tokiems žmonėms integruotis ir veikti visuomeninėje erdvėje.“

Koncerte skambės pozityvūs, viltį įkvepiantys kūriniai. Lėšos, gautos paramos koncerto metu, bus skiriamos visišką negalią turinčių Lietuvos žmonių reikmėms. Tikimasi nupirkti slaugos priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją