Šventės metu Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir mėgstamiausias vaikų laidų vedėjas Andrius Rakauskas–Gustavas Prezidentūroje susirinkusiems vaikams iš visos Lietuvos ves mažųjų kodėlčių protų mūšį, o suaugusiuosius pakvies prisijungti prie kalėdinių iniciatyvų ir paskleisti gerumą po visą šalį. Bus paskelbta apie akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią.

Antrąkart vykstančios akcijos „Knygų Kalėdos“ tikslas – papildyti Lietuvos mokyklų bibliotekas naujais vaikams skirtais leidiniais. Daugiau nei 1000 šalies mokyklų parengė reikalingiausių knygų sąrašą. Didžiuosiuose šalies knygynuose jau galima įsigyti specialiu akcijos lipduku pažymėtų knygų su 20 proc. nuolaida ir padovanoti mokyklų bibliotekoms. Pernai per „Knygų Kalėdas“ buvo surinkta 17 tūkst. knygų.

„Per šias Kalėdas kiekvienas galime grįžti į savo mokyklą. Grįžti ne tuščiomis, o su naujomis ir įdomiomis knygomis. Iš jų Lietuvos vaikai mokysis mąstyti, kurti ir pažinti pasaulį", – kviečia šalies vadovė.

Specialios transliacijos metu žymūs Lietuvos žmonės prisimins svarbiausią savo vaikystės knygą ir pasidalys įspūdingais pasiekimais, kuriuos įkvėpė knygos. Alpinistas Vladas Vitkauskas pasakos vaikams apie kelionę į Antarktidą, o disko metikas Virgilijus Alekna apie olimpines pergales. Kalėdinę pasaką kurs rašytojas Kęstutis Kasparavičius. Kalėdine muzika dalysis dainininkė Jurga Šeduikytė ir aktorius Vidas Bareikis, trupė „Liūdni Slibinai" ir choras „Liepaitės".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją