Neseniai kino teatruose pasirodžiusiame Borno tęsinyje „Bornas. Palikimas“ nebeliko garsiojo agento Džeisono Borno, nors juostos kūrėjai veiksmo ir nuotykių trilerio istoriją vysto paraleliai paskutiniajam filmui „Bornas. Galutinis tikslas“.

TV1 žiūrovai dar kartą galės pasigrožėti nepriekaištinga Matto Damono vaidyba. Kritikai ne kartą yra sakę, kad Damonas tiesiog sutvertas Džeisono Borno vaidmeniui. Jo judesiai, mimikos ir veido išraiška, kai jis apsuka apie pirštą jį medžiojančius, yra tiesiog tobuli.

Nenuostabu, jog pagrindinis trilogijos apie samdomą žudiką Borną aktorius Mattas Damonas prisipažino, kad yra dėkingas šiam vaidmeniui už išsaugotą karjerą kine. Prieš Borną aktorius visiškai negaudavo pasiūlymų filmuotis, o prabudęs po pirmosios juostos premjeros, sulaukė prašymų perskaityti net 20-30 filmų scenarijus.

Pirmąją nuotykių dalį „Bornas: sunaikinta tapatybė“ režisavo pats juostos prodiuseris Dougas Limanas - filmui nebuvo žadama tokia sėkmė, kokio jis sulaukė. Po to, kai „Sunaikinta tapatybė“ uždirbo per 200 mln. JAV dolerių, prodiuseris režisieriaus kėdę užleido Paului Greengrassui, kuriam viskas pavyko dar geriau. Viršūnė pasiekta trečiojoje dalyje, trečiasis filmas apie Borną yra pats greičiausias ir labiausiai įtemptas.

Be Borno trilogijos, TV1 žiūrovų lapkričio pirmadieniais 21 val. laukia Rusijos kino šedevrai – abi juostos „Dviese stotyje“ dalys ir kultinė „Asa“.

Gero filmo rubrikoje penktadieniais 23 val. bus parodyta aklo fortepijono virtuozo drama „Rėjus“, kelionė per nuostabų, kartais šiurpulingą pasaulį Anapus juostoje „Kur nuneša sapnai“, romantinė drama „Šilkas“, susukta pagal Alessando Baricco romaną ir Oliverio Stouno režisuotas trileris „JFK“ apie JAV prezidento Džono Kenedžio žmogžudystę Dalase.

Detektyvų mėgėjų lapkričio ketvirtadieniais laukia „Donos Leon detektyvai“ iš Venecijos ir puikus škotiškasis „Tagartas“ penktadieniais. Romantikos mylėtojams „Sekmadienio romantikoje“ - meilės audros iš Utos Danielės kolekcijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją