Surinkti pinigai bus skiri vaikams, augantiems vargingai gyvenančiose arba socialinės rizikos šeimose ir kiekvieną dieną lankantiems vaikų dienos centrus.

Labdaros koncerte garsiausios šalies krepšinio komandos pirmą kartą susirungs koncertinėje scenoje – šokiais ir dainomis. O jų gerbėjai galės susikauti aukodami kilniam tikslui - likimo nuskriaustiems vaikams.

„Tai bus 20 minučių mačas pramogų pasaulio scenoje. Krepšininkai dainuos, o jų antrosios pusės – šoks. Tai - dviejų religinių konfesijų kova. Nes, kaip žinote, krepšinis Lietuvoje yra antra religija“, - sakė koncerto „Už vaikystę“ prodiuseris Laurynas Šeškus. „Lietuvos ryto“ dvikova su „Žalgiriu“ bus vienas didžiojo LNK koncerto segmentų.

Aukoti galima jau dabar. Koncerto partnerė visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“ spalį skelbia pagalbos Lietuvos vaikams mėnesiu ir iki pat spalio 31 d. vykdo lėšų rinkimo kampaniją.

„Mūsų pagalbos šauksmas yra dėl tų vaikų, kurie yra lyg „pakibę tarp žemės ir dangaus“ – iš vienos pusės jie gyvena šeimose, kuriose nėra užtikrinamas jų saugumas, tinkamas auklėjimas bei ugdymas, iš kitos – kaip tik tokius vaikus, kurių šiandien Lietuvoje yra, deja, neleistinai daug, visomis išgalėmis ir priemonėmis bandome apsaugoti nuo didelę žalą darančio išplėšimo iš šeimų, nuolat su jomis dirbdami vaikų dienos centruose“, – sako „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

Paramos kampanija turi tris pagrindinius tikslus – plėsti vaikų dienos centrų tinklą mūsų šalyje; pagerinti centrų priemonių bazę bei remti dvylika vaikų, kurie yra lankę centrus ir šiandien priartėję prie ribos atsisakyti tolesnių mokymosi galimybių dėl pinigų trūkumo, skiriant jiems bent minimalias stipendijas.

Vaikų dienos centrai – tai socialines, edukologines, psichologines paslaugas teikiančios vaikų dienos globos įstaigos, kuriose kiekvieną dieną apsilanko virš 750 vaikų. Nuo 1996 metais VO „Gelbėkit vaikus“ Lietuvoje atidaryto pirmojo šalyje tokio vaikų dienos centro, jų tinklas sparčiai plėtėsi, ir šiandien organizacija kuruoja jau 30 tokių centrų 15-oje šalies savivaldybių.

Skaičiuojama, kad mūsų šalyje vaikų, kuriems reikalinga šios pagalba yra virš 20 tūkst., tačiau tokia pagalba prieinama tik iki 4500 mažųjų šalies gyventojų.

Spalio 1 – spalio 31 dienomis šiai paramai rinkti galioja specialūs trumpieji numeriai:
1417 – 5 Lt ir 1418 – 10 Lt.

Kampanijos kulminacija – paramos koncertas „Už vaikystę“ bus transliuojamas
spalio 27 d., 19 val., per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)