Rugsėjį LNK žiūrovai išvys 2009 metais „Venecijos kino festivalyje“ „Auksiniam liūtui“ nominuotą trilerį „Kelias“ su gražuole Charlize Theron. Pagal Pulitzerio premija įvertintą rašytojo Cormaco Mccarthy to paties pavadinimo romaną pastatytame filme – tėvo ir mažamečio sūnaus kelionė per kataklizmų sunaikintą ir be civilizacijos pasiekimų likusią žemę, kurioje žmonės pamažu virsta kanibalais.

Televizijos vakarų neįsivaizduojantiems be veiksmo filmų LNK paruošė net keliolika greičio, susišaudymų ir parako kvapo kupinų premjerų.

„Ateinu su lietumi“ – tai išskirtinis japonų trileris apie privataus detektyvo, buvusio Los Andželo policininko paieškas surasti Filipinuose ir Hong Konge dingusį milijardieriaus sūnų. Įspūdingo stoto imtynininkas, tapęs aktoriumi Robas Van Damas filme „Kita miesto pusė“ su buvusiais kolegomis jūrininkais surinks savo komandą ir medžios vieno iš kolegos dukters pagrobėjus.

Trileryje „Tamsos pakraštys“ Melo Gibsono herojus, Bostono policijos žmogžudysčių skyriaus veteranas, praras vienintelę gyvenimo prasmę – mylimą dukterį - ir iš visų jėgų imsis jos žmogžudystės tyrimo. Specialiųjų efektų prisotintame siaubo trileryje „Smauglys prieš pitoną“ policija kartu su FTB kovos prieš milžinišką pitoną, kuris žudo žmones. Sunaikinti neįtikėtinai agresyvų gyvį sukuriamas 70 pėdų ilgio bioinžinerijos stebuklas – dirbtinis smauglys.

Laukiantiems naujo kultiniu tapusio serialo „Mentalistas“ sezono, rugsėjį jo pagrindinį aktorių Simoną Bakerį LNK parodys kitame amplua.

Komedijoje „Seksas ir mirtis 101“ Simonas Bakeris atsisakys vesti net pačią Winoną Ryder. Būsimasis jaunikis elektroniniu paštu gaus laišką, kuriame puikuojasi įspūdingas merginų sąrašas - su vienomis iš jų kažkada jau miegojo, o kitos – potencialios romantiškų ir aistringų naktų partnerės. Tad kol sąrašas toks viliojantis, gal iš tikrųjų dar neverta susisaistyti šeimos saitais? Tik štai komedijos „Skaistuolė amerikietė“ herojė nė už ką su juo nemiegotų. Ji saugo savo nekaltybę ir taiso reputaciją, kai šis tas nutinka. Gaila, kad ji neturi tokio tėvo, kaip gražuolė iš komedijos „Uošvio tvirtovė“. Kietas tėtukas prie savo dukrelės neprileis net Ashtono Kucherio.

O iš visų komedijų mylėtojų vieną šeštadienio vakarą per LNK pasijuoks „Pasimatymo filmas“ kūrėjai. Savo filmu jie suduos mirtiną smūgį populiarioms Holivudo romantinėms komedijoms. Rezultatas – tiesiog pavojingai juokingas filmas, kuriame smagiai pasityčiojama iš žinomų juostų: nuo „Gražios moters“ iki „Paskutinio jaunikio išbandymo“.

„Penktadienio bombos“ rubrika skirta veiksmo filmų gerbėjams. Joje šį rugsėjį – vos 2011 metais sukurto veiksmo filmo „Spąstai“ su „Auksinio gaublio“ laimėtoju Bruce Willisu premjera. Filmo centre - kruopščiai suplanuota vagystė, kurioje klaidoms nėra vietos. Tačiau planas žlugs ne dėl policijos, bet dėl draugo išdavystės. „Penktadienio bomboje“ – taip pat „Susišaudymas“ su „Oskarui“ nominuotu Clive Owenu ir seksualiąja Monica Bellucci, abi juodosios kriminalinės komedijos „Rūkstantys tūzai“ dalys su gausia kulkų kruša ir siaubo trileris „Gyvatės lėktuve“, kuriame nusifilmavo 450 gyvačių ir 7 m ilgio Birmos pitonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)